in

Zbog obilnih padavina u petak čeka nas još teža situacija!

Zbog obilnih padavina, u petak nas čeka još teža situacija!
Zbog obilnih padavina, u petak nas čeka još teža situacija!

U protekla 24 sata na teritoriji Beograda palo je oko 140 litara kiše po kvadratnom metru a očekuje se da će u toku dana pasti još oko 50 litara, što je ravno tromesečnom proseku padavina u prestonici. Direktor policije Milorad Veljović upozorava da nas u petak očekuje još teža situacija i da svi moramo da se angažujemo.

Na današnjoj sednici Republičkog štaba za vanredne situacije u Vladi Srbije usvojen je zaključak Štaba o uvođenju vanredne situacije na teritoriji cele Srbije, koji danas u podne ide na sednicu Vlade koja će glasati o njemu.

Milorad Veljović, direktor policije, upozorava da je petak najkritičniji dan za celu Srbiju:
„Još jednom podvlačim da će situacija sutra biti još teža. Svi moramo da se angažujemo. Apeljuem na sve građane da se pridržavaju uputstava. Na terenu imaju kome da se obrate.

Kanalzacija ne može da prihvati svu vodu

  • U Beogradu je situacija teška ali ne i baš kritična, kaže Veljović a najveći problem jeste kanalizacija.

Zbog obilnih padavina, u petak nas čeka još teža situacija!

Najveći problem je što kanalizacija ne može da prihvati svu vodu nastalu neprekidnim padavinama. Osim Beograda“, kako je istakao Veljović, „situacija je teška i u ostalim mestima u Srbiji.”

Da je najveći problem kanalizacija, čak i neuređena kanalizacija, svedoče naša naselja na levoj obali Dunava. Najkritičnije je u Kotežu i Krnjači, Sebešu i Pretoku.

Tokom trajanja jakog kišnog talasa koji je zahvatio Beograd, svi građani mogu da zatraže savet i pomoć od dežurnih službi u opštinama i mesnim zajednicama. Brojevi telefona za građane leve obale su 011/3236-221 i 069/826-6520.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    DRAMA U KOTEŽU: Poplave, bujice i “jezera” na ulicama

    Poplave, bujice i jezera na ulicama Koteža

    Roditelji đaka OŠ „Jovan Ristić“ ogorčeni jer se učitelj ne javalja a direktor nema tačne informacije!

    U pripremi za evakuaciju stanovništva OŠ „Jovan Ristić“