in

U pripremi za evakuaciju stanovništva OŠ „Jovan Ristić“

Roditelji đaka OŠ „Jovan Ristić“ ogorčeni jer se učitelj ne javalja a direktor nema tačne informacije!
Roditelji đaka OŠ „Jovan Ristić“ ogorčeni jer se učitelj ne javalja a direktor nema tačne informacije!

U toku je priprema i transport kreveta za smeštaj 30 osoba u Osnovnu školu „Jovan Ritstić“ u Borči. Formirane su zdravstvene ekipe a svakog trenutka se očekuje i isporuka peska, kabanica i čizama.

Zbog posledica izazvanih obilnim kišama u toku je priprema Osnovne škole „Jovan Ristić“ koja raspolaže sa tridesetak kreveta rezervisanih u slučaju potrebe smeštaja lica sa leve obale Dunava.

Formirane su zdravstvene ekipe a svakog trenutka se očekuje i isporuka peska, kabanica i čizama. Za evakuaciju stanovništva pripremljene su i institucije, prostori mesnih zajednica i škola.

U pomoć su pritekle i firme koje pružaju tehničku i ostalu podršku Opštini Paliula. PKB je pomogao dvema pumpama kapaciteta 7200 litara u minuti.

Štabovi po naseljima

U gradskoj opštini Palilula u najkritičnijim i najugroženijm mestima organizovano je 24-časovno dežurstvo Štaba za vanredne situacije. Kritična područja jesu Borča, Ovča, Kotež i Krnjača.

U pripremi OŠ „Jovan Ristić“ za evakuaciju stanovništva

U opštini Palilula organizovano je i pozivanje građana iz najugroženijih područja radi provere njihovih potreba i neophodne pomoći.

Akcija spasavanja i preduzimanja mera zaštite ljudi i imovine od nepogode počela je i na Opštini Palilula. Mole se svi građani da problematične situacije prijave na broj telefona 011/3236-221 i 069/826-6520.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Zbog obilnih padavina, u petak nas čeka još teža situacija!

Zbog obilnih padavina u petak čeka nas još teža situacija!

Poziv za citaoce

Poziv za čitaoce reportere: Šaljite nam fotografije situacije u svom naselju