in

Poplave, bujice i jezera na ulicama Koteža

DRAMA U KOTEŽU: Poplave, bujice i “jezera” na ulicama
DRAMA U KOTEŽU: Poplave, bujice i “jezera” na ulicama

Užasno nevreme i neprestana kiša izazvali su brojne probleme građanima Koteža. Kišnica se zadržava na putu a najveći problem imaju pešaci koji ne mogu da zaobiđu kritične ulice jer alternativnih staza za prelaz nema.

Glavna ulica u naselju Kotež, inače poznata po loše urađenoj drenaži, trenutno je pretvorena u jezero. A kako to uvek biva, najteže je sugrađanima Koteža jer je reč o glavnoj ulici koja vodi do autobuske stanice, škole, obdaništa i prodavnice.

Pešaci moraju da prođu glavnom ulicom jer alternativnih staza za prelaz i obilaženje kritične ulice nema. Neuređena kišna kanalizacija predstavlja problem već godinama. Čak i kada padne najmanja kap kiše, Kotež je u problemu.

DRAMA U KOTEŽU: Poplave, bujice i “jezera” na ulicama

Sugrađani Koteža jedino rešenje vide u zatvaranju ulice:

„Sve bi se rešilo ako bi ‘Beograd put’ uradio drenažu do kišnog kanala u neposrdnoj blizini… Jedino da izvučemo kontejnere i zatvorimo ulicu, pa pozovemo sve TV stanice, kao sto su uradili u Borskoj ulici na Kanarevom brdu”, kaže naš čitalac Dragan.

Problem lošeg oticanja vode prisutan je i u ostalim ulicama Koteža i naterao građane da se sami snalaze kako mogu.

Ulice Koteža pa čak i dvorišta nekih kuća poplavljeni su a nadležni i dalje ignorišu probleme građana dok Republički hidrometeorološki zavod najavljuje kišu i nevreme do vikenda.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Festival fantastične književnosti u Ustanovi kulture Palilula - 2014

    Festival fantastične književnosti u UK Palilula

    Zbog obilnih padavina, u petak nas čeka još teža situacija!

    Zbog obilnih padavina u petak čeka nas još teža situacija!