in

Zbog munja i gromova svaki put elektro haos na levoj obali

Kiše su prethodne dve večeri, u petak i subotu, lepo rashladile glavni grad nakon dugotrajnih temperatura koje se nisu spuštale ispod 30° C. Međutim, osim rashlađenja, stanovnici leve obale dobili su i probleme. Ponovo!

Kiša je počela naglo i neočekivano u petak, 4. septembra, nešto posla 21 h. Usledile su i munje i gromovi. Standardno.

Ali standardno su usledila i isključenja struje za nas!

Prvo je u periodu između 21.00 i 22.00 nestalo struje u Pretoku. Ona je, hvala Bogu, stigla negde oko ponoći.

Potom nam se u subotu, 5. septembra, javila sugrađanka iz Glogonjskog Rita sa pitanjem zašto njeno naselje nema struje od prethodne večeri.

Kontaktirali smo EDB. Automat nas je obavestio da se radi na popravci štete u nekim zemunskim naseljima ali Glogonjskog Rita nije bilo ni na jednom spisku.

Bili smo uporni i stupili u kontakt sa operaterom koji nam je rekao da oni nemaju nikakvu prijavu kvara u Glogonjskom Ritu i savetovao nam da kvar prijavimo što pre!

Potom smo okrenuli broj za prijavu kvarova i dobili operatera posle nešto više od deset minuta čekanja.

Tada nam je saopšteno da se u dotičnom naselju radi na saniranju problema sa visokim naponom i da će radovi biti gotovi do 18.00.

Dobro, potrudiće se da reše problem, pomislili smo.

Međutim, nešto pre 16.00 dobijamo informaciju da je u delu Centra 1, oko stanice „Sebeška reka“, nestalo prvo interneta a nedugo potom i struje!

„Ni drug ni ja nismo imali internet“, kaže nam sugrađanka iz Psunjske ulice. „Ja sam na ‘Telekomu’ a on na ‘Radijusu vektoru’. Zaključili smo da je opet neki problem sa strujom u pitanju kad, posle 15-k minuta, nestade i struje!“

Potrošači u ovim ulicama nisu imali napajanje električnom energijom sve do 20.00.

U međuvremenu smo dobili informaciju da ni pojedini delovi Krnjače nisu vraćeni na napajanje ni posle 21.30.

U delu Borče oko „Sebeške reke“ struje je bilo posle 20.00 ali s prvim udarom groma ponovo je nestalo internet konekcije.

Pretpostavljamo da slične probleme nemaju potrošači iz centralnih delova grada.

Stoga se pitamo kakve su to instalacije postavljene po naseljima leve obale i dokle ćemo strahovati od isključenja struje i kvarenja aparata sa svakom kišom i grmljavinom?

Voljni smo da čujemo vaša iskustva u komentarima kako bismo sa konkretnim podacima mogli poslati mejl molbe Elektrodistribuciji Beograd da proveri kvalitet instalacija na levoj obali Dunava u Beogradu.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. U starom delu naselja Padinska Skela struja redovno nestaje kad god zagrmi godinama unazad. Oko 50-ak puta godisnje sigurno. Tu se nalaze posta, osnovna skola, bolnica, zatvor, gazdinstvo PKB-a i stvarno nema smisla da se to i dalje desava.

  2. OVO STA NAM RADI EDB JE KATASTROFA .CIM ZAGRMI NEMA STRUJE I TO TRAJE PO DESETAK SATI .PRE DVADESETAK DANA GLOGONJSKI RIT NIJE IMAO ELEKTRICNU ENERGIJU PUNIH 16SATI.ZAMRZIVACI SU VEC POCELI DA SE OTAPAJU .I KADA JE NAJZAD DOSLA NAPON 120 VOLTI .IDEALNO ZA KVAROVE I PREGOREVANJE APARATA .NA MOJU INTERVENCIJU DEZURNI DISPECER MI JE ODGOVORIO DA SMO POSTALI DOSADNI SA TIM GLOGONJSKIM .SRAMOTA .21 VEK .IMAMO PRAVO DA DOBIJAMO REDOVNO EL.ENERGIJU POSTO UREDNO PLACAMO SVE .I ANGAZOVANU STRUJU POTROSENO I MERNO MESTO .PA NEKA SE MALO ANGAZUJU.

Ako vidite Žuleta, javite se! (FOTO)

Sramota! Ponedeljak a na šta liči park kod osnovne škole u Borči!