in

Zbog kopanja za gasovod oštećeni i visokonaponski kablovi u Borči

Prema informacijama koje smo dobili od sugrađana, prilikom kopanja za gasifikaciju ovoga puta je u Borči, nedaleko od Puta za Ovču, oštećen visokonaponski kabal za struju.

Kako su se sugrađani požalili, EDB je izašla na teren ali još uvek nije ništa urađeno.

EPS Distribucija oglasila se po osnovu ovog problema sledećim saopštenjem:

„EPS Distribucija“ hitno je reagovala nakon što je firma koja je kopala instalacije za gas u Borči oštetila 35 kv vod. Ekipa montera odmah je izašla na teren, osigurala bezbednost građana i utvrdila da nije moguće otkloniti kvar bez isključenja voda i otežanog napajanja korisnika, dok se ne otkloni prethodni kvar na 35 kV vodovima Padinska skela-Šećerana-PKB-Frikom.

Kako dodatno navode iz EPS Distribucije, monteri su locirali kvar na 35kv vodu Padinska skela-Šećerana i odmah po otklanjanju tog kvara počeće popravka izolacije na kablu u Vase Pomorišca u Borči.

Da bi se do tada osigurala bezbednost građana, kablovi su prekriveni zemljom i na lokaciji je postavljena upozoravajuća traka.

Izgleda da se kopanje za gasovod na levoj obali pretvorilo u torturu. Oštećenja vodovodnih cevi su gotovo svakodnevna, a sada je počelo i sa oštećenjem drugih instalacija.

Postavlja se pitanje zašto nadležni nisu na adekvatan način isplanirali da se izbegnu svakodnevne havarije i da li će se situacija uopšte popraviti.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Uzeti uzorci vode iz Jojkićevog Dunavca

    Danas u Beogradu studenti protestom zahtevaju smanjenje školarina