Za sve prijavljene parove četvrti pokušaj VTO o trošku grada - www.lobi-info.rs

Za sve prijavljene parove četvrti pokušaj VTO o trošku grada

2 minuta za čitanje

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević inicirao je da Sekretarijat za zdravstvo izradi dopunu odluke kako bi se svim parovima prijavljenim na konkurs omogućilo finansiranje četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje o trošku Grada Beograda.

On je podsetio da je Skupština grada 25. jula ove godine usvojila Odluku o finansiranju troškova četvrtog pokušaja biomedicinski potpomognutog oplođenja, odnosno vantelesne oplodnje.

– Grad je opredelio iznos od 30 miliona dinara za sto parova koji su ispunili navedene uslove konkursa. Budući da je odziv građana bio veći i da je potreba za ovom vrstom finansijske pomoći bračnim parovima značajna olakšica za sve prijavljene, inicirao sam predlog da Sekretarijat za zdravstvo izradi dopunu ove odluke i da se svim parovima prijavljenim na konkurs omogući finansiranje četvrtog pokušaj vantelesne oplodnje o trošku Grada Beograda – rekao je Nikodijević.

Grad posebnu pažnju posvećuje afirmaciji populacione politike, sa ciljem stimulisanja mladih bračnih parova na rađanje drugog, trećeg i četvrtog deteta.

– U cilju podsticanja rađanja i podrške porodicama sa decom, Beograd je doneo novu odluku o dodatnim oblicima zaštite porodilja na teritoriji grada Beograda. Na ovaj način se pravo na novčano davanje porodiljima uvećava, nezavisno od pomoći koje daje Republika Srbija – kazao je Nikodijević.

I dodao, da je neophodna podrška s obzirom na to da su sve beogradske opštine registrovale negativnu stopu prirodnog priraštaja.

Nadamo se da je pojedine sugrađane ova vest obradovala obzirom da posle tri pokušaja o trošku države, jedina solucija za parove jeste da sami plaćaju kompletan proces.

Leave a Reply

Prethodna priča

Prijavite se na humanitarni turnir u malom fudbalu za pomoć malenom Despotu

Sledaća priča

Šta se sve menja za stanovnike Beograda od 01. januara

Poslednje od Društvo