in

Za sve prijavljene parove četvrti pokušaj VTO o trošku grada

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević inicirao je da Sekretarijat za zdravstvo izradi dopunu odluke kako bi se svim parovima prijavljenim na konkurs omogućilo finansiranje četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje o trošku Grada Beograda.

On je podsetio da je Skupština grada 25. jula ove godine usvojila Odluku o finansiranju troškova četvrtog pokušaja biomedicinski potpomognutog oplođenja, odnosno vantelesne oplodnje.

– Grad je opredelio iznos od 30 miliona dinara za sto parova koji su ispunili navedene uslove konkursa. Budući da je odziv građana bio veći i da je potreba za ovom vrstom finansijske pomoći bračnim parovima značajna olakšica za sve prijavljene, inicirao sam predlog da Sekretarijat za zdravstvo izradi dopunu ove odluke i da se svim parovima prijavljenim na konkurs omogući finansiranje četvrtog pokušaj vantelesne oplodnje o trošku Grada Beograda – rekao je Nikodijević.

Grad posebnu pažnju posvećuje afirmaciji populacione politike, sa ciljem stimulisanja mladih bračnih parova na rađanje drugog, trećeg i četvrtog deteta.

– U cilju podsticanja rađanja i podrške porodicama sa decom, Beograd je doneo novu odluku o dodatnim oblicima zaštite porodilja na teritoriji grada Beograda. Na ovaj način se pravo na novčano davanje porodiljima uvećava, nezavisno od pomoći koje daje Republika Srbija – kazao je Nikodijević.

I dodao, da je neophodna podrška s obzirom na to da su sve beogradske opštine registrovale negativnu stopu prirodnog priraštaja.

Nadamo se da je pojedine sugrađane ova vest obradovala obzirom da posle tri pokušaja o trošku države, jedina solucija za parove jeste da sami plaćaju kompletan proces.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Prijavite se na humanitarni turnir u malom fudbalu za pomoć malenom Despotu

    Šta se sve menja za stanovnike Beograda od 01. januara