Vodovodna cev pukla jutros, ali tek po podne prijavljeno! - www.lobi-info.rs

Vodovodna cev pukla jutros, ali tek po podne prijavljeno!

2 minuta za čitanje
2

Građani Borče su nam javili da od jutros izvire voda iz puta na početku ulice Mihaila Šolohova, u blizini Zrenjaninskog puta.

Kontaktirali smo Beogradski vodovod i kanalizaciju i kako saznajemo kvar je prijavljen u toku popodneva. Kako navode iz Vodovoda – na teren će izaći prva slobodna ekipa.

Foto: M.T.

Pucanje vodovodnih cevi, posebno u toku zimskih meseci, nije retka pojava. Mnoge cevi su dotrajale i zrele za zamenu. Međutim, odgovornost nije samo na nadležnima, već i na svim građanima. Nije u redu da odgovornost večito prebacujemo na druge, a da sami ništa nismo preduzeli. U ovom slučaju i slučajevima poput ovog, na nama je da kvar što pre prijavimo.

Foto: M.T.

Dakle, bitno je da svi sarađujemo i čim primetimo neki kvar, isti prijavimo što pre! Na taj način, nadležna ekipa imaće više vremena da se organizuje i određeni kvar sanira, a time će i ulice biti prohodnije u što kraćem mogućem roku.

Za sve one koji možda ne znaju kvarovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži prijavljuju se Beogradskom vodovodu i kanalizaciji, odnosno njihovom kontakt centru na broj 3 606 606, koji radi celodnevno, od 00 do 24 časova.

Prema tome – nema izgovora. Aktivno učestvujte u onome što Vas okružuje, jer teško da će se nešto samo od sebe rešiti.

Slika: Ilustracija

 

2 Comments

  1. O čemu pričate? Odgovornost građana?
    Još krajem septembra prijavili smo da postoji kvar, jer se puni šaht ispred ulaza 29 u ul. Ratnih vojnih invalida, kod ograde škole „Jovan Ristić“. U razmaku od 4-5 dana zvalo je nas dvoje. Rekli su nam da nema dovoljno ljudi i da će doći kad budu imali vremena.
    Početkom decembra, tačnije 5.decembra dobili smo „preteće“ pismo od vodovoda da nisu u mogućnosti da očitaju stanje i ukoliko ne ispraznimo šaht, podneće prekršajnu prijavu. Kad sam ponovo pozvala vodovod, službenica mi je rekla da nema evidentirane pozive, tj nema otvoren nalog za popravku, ponovo uzela podatke i otvorila novi nalog, čiji mi je broj dala. Nadam se da će ove godine doći da konstatuju i otklone kvar, i da će nas obavestiti o čemu se radi. Ime i broj telefona obavezno se ostavi, zbog kontakta, tako da imaju koga da obaveste. Toliko o odgovornosti. Sve najbolje! Vera

    • Postovana Vera, ne kazemo mi da su oni odlicni i kod njih ima propusta, ali znamo da ima i lenjih gradjana zbog toga pozivamo da se problemi prijavljuju. A kad je ovakav slucaj kao vas treba li ste nas kontaktirati da javno iznesemo problem, kako se vise propusti ovakve prirode ne bi desavali.

Leave a Reply

Prethodna priča

Pojačana kontrola vozača na alkohol do 17. decembra

Sledaća priča

SPECIJALNO! Gondolom od Borče, preko Koteža i Krnjače do centra grada

Poslednje od Vesti