in

Vodovodna cev pukla jutros, ali tek po podne prijavljeno!

Građani Borče su nam javili da od jutros izvire voda iz puta na početku ulice Mihaila Šolohova, u blizini Zrenjaninskog puta.

Kontaktirali smo Beogradski vodovod i kanalizaciju i kako saznajemo kvar je prijavljen u toku popodneva. Kako navode iz Vodovoda – na teren će izaći prva slobodna ekipa.

Foto: M.T.

Pucanje vodovodnih cevi, posebno u toku zimskih meseci, nije retka pojava. Mnoge cevi su dotrajale i zrele za zamenu. Međutim, odgovornost nije samo na nadležnima, već i na svim građanima. Nije u redu da odgovornost večito prebacujemo na druge, a da sami ništa nismo preduzeli. U ovom slučaju i slučajevima poput ovog, na nama je da kvar što pre prijavimo.

Foto: M.T.

Dakle, bitno je da svi sarađujemo i čim primetimo neki kvar, isti prijavimo što pre! Na taj način, nadležna ekipa imaće više vremena da se organizuje i određeni kvar sanira, a time će i ulice biti prohodnije u što kraćem mogućem roku.

Za sve one koji možda ne znaju kvarovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži prijavljuju se Beogradskom vodovodu i kanalizaciji, odnosno njihovom kontakt centru na broj 3 606 606, koji radi celodnevno, od 00 do 24 časova.

Prema tome – nema izgovora. Aktivno učestvujte u onome što Vas okružuje, jer teško da će se nešto samo od sebe rešiti.

Slika: Ilustracija

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. O čemu pričate? Odgovornost građana?
    Još krajem septembra prijavili smo da postoji kvar, jer se puni šaht ispred ulaza 29 u ul. Ratnih vojnih invalida, kod ograde škole „Jovan Ristić“. U razmaku od 4-5 dana zvalo je nas dvoje. Rekli su nam da nema dovoljno ljudi i da će doći kad budu imali vremena.
    Početkom decembra, tačnije 5.decembra dobili smo „preteće“ pismo od vodovoda da nisu u mogućnosti da očitaju stanje i ukoliko ne ispraznimo šaht, podneće prekršajnu prijavu. Kad sam ponovo pozvala vodovod, službenica mi je rekla da nema evidentirane pozive, tj nema otvoren nalog za popravku, ponovo uzela podatke i otvorila novi nalog, čiji mi je broj dala. Nadam se da će ove godine doći da konstatuju i otklone kvar, i da će nas obavestiti o čemu se radi. Ime i broj telefona obavezno se ostavi, zbog kontakta, tako da imaju koga da obaveste. Toliko o odgovornosti. Sve najbolje! Vera

    • Postovana Vera, ne kazemo mi da su oni odlicni i kod njih ima propusta, ali znamo da ima i lenjih gradjana zbog toga pozivamo da se problemi prijavljuju. A kad je ovakav slucaj kao vas treba li ste nas kontaktirati da javno iznesemo problem, kako se vise propusti ovakve prirode ne bi desavali.

Pojačana kontrola vozača na alkohol do 17. decembra

SPECIJALNO! Gondolom od Borče, preko Koteža i Krnjače do centra grada