Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Pojačana kontrola vozača na alkohol do 17. decembra

u Vesti od
Bitolj – Restoran i kafana

Pripadnici Uprave saobraćajne policije danas su počeli sa sprovođenjem akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerene na vožnju u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Pojačana kontrola vozača planirana je za celu ovu nedelju, odnosno od danas do nedelje 17. decembra.

Kako MUP podseća, tokom sprovođenja ove akcije, u istom periodu prošle godine, iz saobraćaja je isključeno 1.286 vozača, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, dok su 273 vozača zadržana na trežnjenju u službenim prostorijama.

Priznaćemo da je ovo zaista veliki broj i upozoriti da ovakvo neodgovorno ponašanje vozača ne ugrožava samo njihov život, već i svih ostalih učesnika u saobraćaju.

Kako se navodi u saopštenju, analize saobraćajnih nezgoda u Srbiji ukazuju da se vožnja u alkoholisanom stanju javlja kao glavni faktor nastanka saobraćajne nezgode u 8,5 % od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda. U svakoj šestoj nezgodi u kojoj je neki od učesnika bio u alkoholisanom stanju bilo je poginulih osoba.

  Ako imate kabasti otpad, ovog vikenda ekipe će vam ga odneti besplatno

Kontrole ove vrste svakako jesu dobre, jer naš narod misli tek kada je sopstveni džep u pitanju. Mada, bez obzira na kontrole policije, pravila ovog tipa se poštuju da bi svima bilo bolje i sigurnije.

Možemo očekivati pomenute kontrole na pravcima Zrenjaninski i Pančevački put, kao i na obilaznici Pupinovog mosta.

Želimo da verujemo da ćemo, posebno oni koji nisu, biti zreli i odgovorni ljudi i prema sebi i prema drugima i da ćemo isključivo trezni, vezani sigurnosnim pojasom, bez upotrebe telefona i naravno poštujući saobraćajnu signalizaciju – upravljati vozilom.

Slika: MUP

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh