in

Pojačana kontrola vozača na alkohol do 17. decembra

Pripadnici Uprave saobraćajne policije danas su počeli sa sprovođenjem akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerene na vožnju u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Pojačana kontrola vozača planirana je za celu ovu nedelju, odnosno od danas do nedelje 17. decembra.

Kako MUP podseća, tokom sprovođenja ove akcije, u istom periodu prošle godine, iz saobraćaja je isključeno 1.286 vozača, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, dok su 273 vozača zadržana na trežnjenju u službenim prostorijama.

Priznaćemo da je ovo zaista veliki broj i upozoriti da ovakvo neodgovorno ponašanje vozača ne ugrožava samo njihov život, već i svih ostalih učesnika u saobraćaju.

Kako se navodi u saopštenju, analize saobraćajnih nezgoda u Srbiji ukazuju da se vožnja u alkoholisanom stanju javlja kao glavni faktor nastanka saobraćajne nezgode u 8,5 % od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda. U svakoj šestoj nezgodi u kojoj je neki od učesnika bio u alkoholisanom stanju bilo je poginulih osoba.

Kontrole ove vrste svakako jesu dobre, jer naš narod misli tek kada je sopstveni džep u pitanju. Mada, bez obzira na kontrole policije, pravila ovog tipa se poštuju da bi svima bilo bolje i sigurnije.

Možemo očekivati pomenute kontrole na pravcima Zrenjaninski i Pančevački put, kao i na obilaznici Pupinovog mosta.

Želimo da verujemo da ćemo, posebno oni koji nisu, biti zreli i odgovorni ljudi i prema sebi i prema drugima i da ćemo isključivo trezni, vezani sigurnosnim pojasom, bez upotrebe telefona i naravno poštujući saobraćajnu signalizaciju – upravljati vozilom.

Slika: MUP

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Peticija građana „Apel za 106“ u cilju poboljšanja prevoza

    Vodovodna cev pukla jutros, ali tek po podne prijavljeno!