in

Vodene stihija se ne zaustavlja! Vlada traži pomoć od EU, Rusije i Slovenije!

Vodene stihija se ne zaustavlja, Vlada traži pomoć od EU, Rusije i Slovenije!

Vodena stihija „divlja” Srbijom te je Vlada Srbije proglasila vanredno stanje i zatražila pomoć od Evropske komisije, Rusije i Slovenije jer raste broj stradalih i nestalih.

Vlada Srbije proglasila je danas vanredno stanje na teritoriji Srbije zbog opasnosti od poplava i zatražila humanitarnu i tehničku pomoć od Rusije, Evropske unije i Slovenije.

Lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe pozvao je danas da se Srbiji pomogne u borbi protiv poplava dodajući da se poziv ne odnosi samo na Austriju, već i na EU koja bi trebalo brzo da reaguje.

Po zasedanju Gradskog štaba za vanredne situacije, kome su prisustvovali i premijer Aleksandar Vučić i direktor policije Milorad Veljović, rečeno je da su sve komunalne službe u pripravnosti .

Gradonačelnik Siniša Mali apelovao je da svi građani ugroženi poplavama obavezno zatraže pomoć i evakuišu se.

Svim inžinjerijskim jedinicama vojske i raspoloživim pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice i Protivterorističke jedinice Aleksandar Vučić je naložio da krenu u pomoć najugroženijem stanovništvu.

MUP otvorio dežurne telefone za evakuaciju

Sektor za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije otvorio je dežurne kontakt telefone za evakuaciju i pomoć ugroženima u poplavama na teritoriji Srbije.

  • Kontakt telefoni su 011/2289-208 i 011/2282-910. Navedeni brojevi isključivo su za evakuaciju i pomoć ugroženim građanima, a ne za informacije, saopštio je MUP.

U protekla 24 sata na teritoriju Beograda palo je oko 140 litara kiše po kvadratnom metru a očekuje se da će u toku dana pasti još oko 50 litara, što je ravno tromesečnom proseku padavina u prestonici.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Najveća katastrofa u istoriji Srbije. Proglašena vanredna situacija

    Krnjača pod vodom. Građani se sami snalaze