in

Najveća katastrofa u istoriji Srbije. Proglašena vanredna situacija

Najveća katastrofa u istoriji Srbije: Proglašena vanredna situacija na teritoriji čitave zemlje!

Vlada Srbije proglasila je vanrednso stanje na teritororiji cele zemlje zbog vremenskih neprilika koje su pogodile Srbiju. Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je na sednici Republičkog štaba za vanredne situacije da je ovo najveća katastrofa koja se ne pamti u istoriji Srbije.

Na teritoriji Srbije proglašena je vanredna situacija zbog vremenskih nepogoda, što će omogućiti još veće angažovanje svih kapaciteta u borbi sa njom.

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je da su dve osobe poginule i apelovao na građane da se pridružavaju uputstava kako bi se izbegle eventualne nove žrtve, umesto da sami pokušavaju da odbrane kuće i imovinu pred bujicama.

Vučić je danas izjavio da je ovo najveća katastrofa izazvana vodenom stihijom koju smo ikada imali:
„Nema kuknjave, već sve što je potrebno treba preduzeti i, pre svega, spasavati ljude. Ovo je najveća katastrofa koja se ne pamti u istoriji Srbije. Niko ne može da pobedi vodu i vatru, i zato je najvažnije da sačuvamo ljudske živote”, kaže Vučić.

Premijer je kazao da su spasioci sinoć manji broj ljudi morali silom da izvode iz kuća i zamolio građane da se pridržavaju uputstava nadležnih službi prilikom evakuacije. On je apelovao na ljude da se evakuišu čim osete opasnost kako ne bi rizikovali i svoje i živote spasilaca

Prema Vučićevim rečima, trenutno nedostaju gorivo za agregate i mašine, suva hrana, pijaća voda i ćebad.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Poziv za citaoce

Poziv za čitaoce reportere: Šaljite nam fotografije situacije u svom naselju

Vodene stihija se ne zaustavlja! Vlada traži pomoć od EU, Rusije i Slovenije!