in

Momci iz Vrbovskog sami renoviraju školu! Pomozimo im

Kad imaš volju ne čekaš alat, ne kukaš da ti nedostaje Hilti ili macola,uzmeš stvar u svoje ruke i kreneš.  Momci iz naselja Vrbovsko, Danijel, Saša i Peđa, rešili su da ne čekaju sutrašnji dan i počeli da skidaju sloj sa kritičnog zida.

Napisala saugrađanka Aleksandra M. na Facebook grupi, po malo zaboravljenog naselja na levoj obali, Vrbovski.

Udruženje žena Srbije i Rusije „Matrona“ je pokrenulo projekat „Zaboravljeni školarci na teritoriji Beogradskih opština“ kako bi uz pomoć drugih renovirali OŠ Olga Petrov u Vrbovskom . Takođe, su odlučili da pozovu sve građevinske firme i zamole ih za otpatke materijala, pola džaka cementa ili lepka.

Na ovaj način žele da dokažu da se torta u Srbiji pravi bez brašna i čokolade, a škola renovira od materijala običnih ljudi sa tavana ili iz podruma. Samo je potrebna dobra volja, kaže Aleksandra M.

Pozivamo sve zainteresovane firme, ali i sugrađane sa leve obale da nam se obrate na email info@lobi-info.rs da vas uputimo kako možete pomoći našim sugrađanima na Vrbovskom.

S obzirom da smo učestvovali u pokretanju projekata sređivanja osnovnih škola na levoj obali, verujemo i nadamo se da ćemo i ovoga put uspeti kao što je to bio slučaj sa ogrankom takođe OŠ „Olga Petrov“ u Kovilovu (Kompletan članak pročitajte OVDE.)

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Izvinite, inicujative jesu pozitivne ali ova se kosi sa Zakonom i dovodi u pitanje bezbednost dece koja ce boraviti u tim ucionicama. Da li postoji projekat renoviranja odobren od strane opstinskih i skolskih vlasti? Ko je nadlezan da oceni kvalitet tih radova i da odobri upotrebu tog prostora? Gde je POBOGU direktor skole i ko sme sve da ulazi u prostor koji je drzavna imovina i da ga, prema slikama gledajuci , prakticno demolira. Skola nije vlasnistvo naselja Vrbovskog vec drzave Srbije . Ako vec hocete da lobirate onda gledajte da sve bude po Zakonu, regularno i bezbedno.

Novi Dom zdravlja u Borči dogodine

Sinoć u udesu u Kotežu povređen mladić