in

„Veliki uskršnji karneval“ i ove godine na Tašmajdanu

U susret jednom od najvećih hrišćanskih praznika, Gradska opština Palilula najavljuje pripremu trećeg po redu „Velikog uskršnjeg karnevala“ koji će se i ove godine, na radost najmlađih, održati u jednom od najlepših beogradskih parkova.

Ovaj dvodnevni festival prazničnog duha održaće se još jednom u Tašmajdanskom parku, 27. i 28. aprila, a posetioci će kao i svake prethodne godine biti u prilici da uživaju u besplatnom celodnevnom programu namenjenom celoj porodici.

Veliki uskršnji karneval obeležiće mnogobrojni zabavni programi koji će se odvijati na centralnoj festivalskoj bini gde će se smenjivati muzički i plesni nastupi, ali i na celom festivalskom prostoru na kojem će karnevalsku atmosferu dočarati perkusionisti, mažoretkinje, ulični zabavljači, kao i defile maskota omiljenih dečijih junaka.

Najmlađe posetice očekuje osam različitih celodnevnih kreativnih radionica, uživanje u sadržajima „zabavnog grada“, jahanje konja, bioskop na otvorenom i još mnogo toga.

Pored brojnih zabavnih sadržaja, posetioci će moći da istaknu i svoj takmičarski duh ukoliko se prijave za tradicionalno nadmetanje u „tucanju jajima“. U ovoj disciplini posetioci svih uzrasta mogu da oprobaju svoju sreću i da osvoje neku od lepih nagrada koje su pripremili organizatori karnevala.

Najsimpatičnija od svih takmičarskih disciplina, ipak je „trka u puzanju beba“ u kojoj se i ove godine očekuje veliki broj prijavljenih mališana koji će se boriti za svoja nova kolica, koja i ove godine pobedniku trke donira Gradska opština Palilula.

Rukotvorine osnovaca sa Palilule, biće izložene na samom karnevalu gde će posetioci imati prilike da prilaganjem donacije, koju budu smatrali adekvatnom, postanu vlasnici nekog oslikanog jajeta ili uskšnje korpe po izboru. Prikupljeni novac otići će u humanitarne svrhe fondu kom pobednik bude namenio sredstva.

Vidimo se na karnevalu!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Delovi Ovče i Borče danas bez struje zbog planiranih radova

Danas je sajam zanimanja u osnovnoj školi „Vasa Pelagić“