in

Opština poklonila kolica za bebe roditeljima sa Palilule

Predsednik Gradske opštine Palilula i gradonačelnik Beograda uručili su 250 bebi-kolica parovima, koji su postali roditelji krajem 2018. i početkom 2019. godine.

Opština Palilula, kako njeni čelnici navode, podržava populacionu politiku u Beogradu i u čitavoj zemlji i trudi se da da svoj doprinos i pomogne mladim roditeljima.

Grad Beograd se bavi time da pomogne i porodiljama i deci i ovo što Opština Palilula radi je samo jedan doprinos toj zajedničkoj politici koju vode Opštine i Grad Beograd.

U toku jučerašnjeg dana, parovima koji su krajem prošle i početkom ove godine postali roditelji, dodeljeno je 250 kolica za bebe. Sredstva za kolica su odvojena za ovu namenu iz gradskog budžeta, i na taj način se nastavlja borba za što veći broj dece.

Nekim roditeljima je ovaj poklon simboličan, drugima mnogo znači i olakšava budžet, ipak, svi roditelji se slažu u tome da je podrška bitna i lepa.

Predsednik Opštine zahvalio je gradonačelniku grada što podržava akciju Opštine Palilula i istakao da prisustvo gradonačelnika ima simboličnu poruku.

Hvala vam što ste došli da ispratite ovu akciju i što brinete o najmlađim sugrađanima, jer je to naša budućnost, naša energija i to je nešto u šta treba da ulažemo da bismo imali jaku i snažnu Srbiju – poručio je Predsednik Opštine.

Opština očekuje da će se na njenoj teritoriji ove godine roditi oko 1500 beba, pa ima u planu da roditeljima pokloni isti broj kolica za bebe. Tako da će se besplatna dodela kolica za bebe na opštini Palilula nastaviti i za bebe koje nam tek dolaze.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Od sutra saobraćajna policija u pojačanoj kontroli!

    Dobrovoljno davanje krvi u Borči