in

Očekuje nas Veliki Uskršnji Karneval na Paliluli

U jednom od najlepših delova Beograda, Tašmajdanskom parku, u subotu i nedelju, 7. i  8. aprila, u organizaciji Gradske opštine Palilula, održaće se Veliki uskršnji karneval.

U saradnji sa Beogradskim manifestom, karneval će po drugi put otvoriti vrata za sve posetioce, kreativnim i maštovitim idejama obuhvatiće najrazličitija intresovanja i pružiti zabavu za sve uzraste.

Posetioci će za najveći hrišćanski praznik biti u prilici da uživaju u besplatnom celodnevnom programu uskršnjeg karnevala koji je simbolično smešten u neposrednoj blizini jednog od najlepših pravoslavnih hramova , crkve Svetog Marka -rekao je predsednik opštine Aleksandar Jovičić.

Manifestacija pre svega ima za cilj promociju porodičnih vrednosti i isticanje takmičarskog duha ali i razvijanje osećaja društvene odgovornosti kod najmlađih.

On je najavio da će Veliki uskršnji karneval obeležiti mnogobrojni muzički i plesni nastupi, a pravu karnevalsku atmosferu dočaraće nastupi perkusionista, mažoretkinja, karnevalskih trupa, uličnih zabavljača (štulaši, žongleri, klovnovi, pantomimičari) dok mališane očekuju celodnevne kreativne radionice, jahanje konja, bioskop na otvorenom i još mnogo toga.

Najrazličitiji programski sadržaji odisaće zabavom, prazničnom atmosferom ali i zdravim takmičarskim duhom. Nezavisno od uzrasta, svi su dobrodošli da se prijave za tradicionalno nadmetanju u „tucanju jajima“, dok će najbrži mališan u trci beba  i ove godine osvojiti nova kolica za prolećnu šetnju, rekao je Jovičić.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Radijatori se verovatno „hlade“ već ove nedelje

    Građani javljaju: crni gust dim u Krnjači zbog požara