in

Veliki broj sugrađana odazvao se za reprogram duga Infostanu

Priliku da zaključe ugovor sa JKP „Infostan“ o reprogramu nagomilanih dugovanja, sugrađani imaju do kraja narednog meseca. Od 1. novembra, kada je akcija počela, u reprogram je ušlo ukupno 11.458 korisnika.

Od momenta zaključenja Ugovora o priznanju duga, prva ugovorena rata dospeva na naplatu narednog meseca, što je istaknuto na samoj uplatnici koja se odmah predaje korisniku – kažu u preduzeću.

Umesto da traje do kraja prošle godine, akcija reprograma duga je produžena i trajaće do 31. marta. Zahvaljujući tome, Ugovor o priznanju duga ukupno će imati šansu da potpiše 150.000 Beograđana.

Prema trenutnoj statistici, najveći broj sugrađana sa nagomilanim neizmerenim obavezama, bira da dug reši na 12 jednakih mesečnih rata. Na taj način im se pored otpisa celokupne obračunate kamate, otpisuje i pet odsto preostalog glavnog duga.

Sledeći najčešći model otplate jeste izmirenje obaveza u celosti, prilikom čega se korisnicima otpisuje 15 procenata preostalog glavnog duga.

Svi zainteresovani za reprogram mogu da dođu u bilo koju ekspozituru ili sedište Infostana svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 časova, gde će dobiti predlog Ugovora o priznanju duga – podsećaju u „Infostanu“

Svi potpisnici Ugovora dužni su da overe potpis kod javnih beležnika i dostave ga JKP „Infostan tehnologije“, nakon čega će dobiti kompletan plan otplate sa rokovima dospeća ugovorenih rata.

Ovakav način otplate dugovanja prema „Infostanu“ aktuelan je prvi put posle petogodišnje pauze. Naredna akcija reprograma neće biti organizovana u skorijoj budućnosti.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

U domovima zdravlja počeli sistematski za buduće đake prvake, zakazivanje neophodno

Video sa molitvene litije u Borči nikoga ne ostavlja ravnodušnim