in

Večeras nakon aplauza, muzika sa balkona i prozora ujedinjuje Srbiju

Građani Srbije su prethodne dve noći u osam sati uveče na svojim terasama aplaudirali u znak podrške medicinskim radnicima. Sada, su „Noć muzike“ i muzička produkcija“ RTS“, pozvali sve građane da u periodu od osam do pola devet uveče nakon aplauza učestvuju u stvaranju muzike.

Direktor i šef dirigent Bojan Suđić naveo je da će članovi svih sedam orkestara i horova Muzičke produkcije iz svojih stanova, sa terasa i prozora, zasvirati i zapevati omiljene melodije.

Na taj način će ohrabriti i ostale profesionalne muzičare, kao i amatere, da sa svojim violinama, trubama, gitarama, saksofonima i svim drugim instrumentima, ali i talentom za pevanje, doprinesu najmasovnijem koncertu na otvorenom koji je Srbija do sada doživela.

Obeležimo prvi dan proleća, posvetimo jedni drugima malo vremena i zahvalimo se muzikom svima onima koji su na prvoj liniji fronta borbe za zdravlje svih nas- navodi se u obaveštenju.

Poziv je upućen umetnicima i publici ne samo iz Beograda, već i iz Niša, Novog Sada, Kragujevca, Kikinde, Čačka i svih ostalih gradova, varošica i sela.

Umetnici su oduvek važili za doktore za dušu, a u trenucima socijalne izolovanosti i nesigurnosti, nezaobilazna su podrška za opstanak čitavog društva.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Usijali se telefoni za psihološku podršku, neki su uplašeni, drugima je dosadno

    U Srbiji do danas 135 zaraženih koronom, virus odneo i prvi život