in

U Srbiji do danas 135 zaraženih koronom, virus odneo i prvi život

U Srbiji je do 18.00 časova danas registrovano ukupno 135 potvrđenih slučajeva korona virusa, a nažalost ovaj virus odneo je i prvi život u Srbiji.

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 20. marta 2020. godine testirani su uzorci 40 osoba od kojih je 17 pozitivno i 23 negativno na novi korona virus.

Od sedamnaest potvrđenih slučajeva od poslednjeg izveštaja, njih devet je hospitalizovano, ali bez komplikacija, dobrog opšteg stanja, dok njih osam ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima.

Do 8.00 časova 20. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 585 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Kako je obajvila premijerka Brnabić, pre nekoliko sati preminuo je muškarac iz Kikinde, star 59 godina. Kako je dodala, korona virus svakako nije jedina bolst sa kojom se borio ovaj čovek.

Potrebno je da strogo poštujemo mere samoizolacije, jer je to jedina šansa da ljudi se izbore i da zajedno pobedimo virus – rekla je Brmabić.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Večeras nakon aplauza, muzika sa balkona i prozora ujedinjuje Srbiju

    Od sutra u 20 časova ukida se javni gradski prevoz na teritoriji cele Srbije