in

Sinoć u 20 časova i na levoj obali se aplaudiralo medicinarima Srbije

Beograđani, ali i drugi gradovi u Srbiji, sinoć u 20.00 časova su sa svojih terasa aplauzom pozdravili doktore, medicinske sestre i ostale medicinske radnike koji se svakodnevno naporno bore za zdravlje građana ugroženo epidemijom virusa korona.

Toj akciji pridružio se i Grad pružajući im podršku na Slaviji, gde je na fontani u bojama srpske zastave emitovana himna „Bože pravde“ od 19.30 do 20.30 časova.

I sugrađani sa leve obale sinoć su se pridružili ovom znaku podrške. U početku aplauzi su krenuli pomalo stidljivo, ali postepeno sve hrabrije.

 

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da se na taj način pozdravljaju svi oni koji se bore da spasu što više života od pošasti koja je zahvatila čitav svet.

Na taj način mi dajemo podršku našim herojima, a heroji su lekari, oni koji 24 sata rade u bolnicama – istakao je Vesić.

Kako je ovaj događaj izgledao u Kotežu, objavljeno je i na Facebook grupi UG Kotež.

 

Iskreno se nadamo da će ovaj pokret i znak podrške nastaviti za se širi Beogradom, ali i celom Srbijom, kako bi se pokazalo poštovanje za požrtvovanost medicinskih radnika.

Pozivamo vas da svake večeri u 20.00 časova izađete na svoje terase i prozore i pružite podršku za one koji izlaze u prve redove za sve nas

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Počela dezinfekcija javnih površina i na levoj obali

    Grad sprema pakete pomoći za penzionere sa primanjima manjim od 30.000