in

Počela dezinfekcija javnih površina i na levoj obali

JKP „Gradska čistoća“ u koordinaciji sa Gradskim štabom za vanredne situacije, od sinoć je počela sa čišćenjem javnih površina iz svoje nadležnosti, koristeći hlor kao dezinfekciono sredstvo.

Radnici „Čistoće“ će pomoću dezinfekcionih sredstava svakodnevno prati beogradske ulice sa 15 cisterni i 10 auto-čistilica. Mašine će kretati iz centralnog dela grada, a potom će nastaviti ka rubnim delovima prestonice.

Inače kako smo danas mogli da primetimo, počela je i dezinfekcija ulica u naselju Kotež, a nadamo se da će se nastaviti i u drugim naseljima na levoj obali.

Direktor „Gradske čistoće“ Marko Popadić rekao je da su preduzete sve mere sprečavanja infekcije novim virusom korona među svojim zaposlenima.

Zaposlenima su podeljena sredstva za dezinfekciju ruku i vozila, kao i zaštitna oprema poput maski i rukavica. Pojačana je higijena prostorija i kruga preduzeća, kao i svih vozila, mehanizacije i pratećih objekata – istakao je Popadić i dodao da su svi zaposleni koji spadaju u rizičnu grupu povučeni sa terena.

Foto: UG Kotež

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Toplane neće prekidati grejanje čak i ako temperature pređu 15 stepeni

    Sinoć u 20 časova i na levoj obali se aplaudiralo medicinarima Srbije