in

Veće količine maski od danas u beogradskim apotekama

Iako se na sugrađane apeluje da ne stvaraju ni paniku ni zalihe, u beogradskim apotekama skoro da je bilo nemoguće naći hirurške maske i dezinfekciona sredstva. 

Privatne apoteke koje su ih imale na zalihama prodavale su ih i po deset puta većim cenama.

Od ponedeljka snabdevenost apoteka trebalo bi da bude drastično bolja, bar prema najavama Ministra zdravlja Zaltibora Lončara, koji kaže i da će proizvođači u narednom periodu raditi u tri smene, a zaštitne proizvode isporučivati isključivo na domaće tržište.

Kako saznajemo, u Apotekarske ustanove „Beograd“ će danas stići 15.000 hirurških maski za zaštitu od virusa.

Svake nedelje dobijamo određene količine od 10.000 do 15.000, ali to ode za dan ili dva. Sada snabdevamo naše centralne i dežurne gradske apoteke, i na nama je veliki pritisak da razvezemo dovoljnu količinu, ne samo maski već i sredstava za dezinfekciju. Ta sredstva danas treba da stignu u većoj količini – navode iz ove apotekarske ustanove

Kako dodaju, Galenika farmacija je obećala Apotekarskoj ustanovi „Beograd“ da će od iduće nedelje dobijati još veće količine, od 30.000 do 50.000 maski.

Maske se, kako je istakla dirtektorka Apotekarske ustanove „Beograd“, prodaju u pakovanjima od deset komada, a jedna košta 27,70 dinara.

Trenutno ne postoji ograničenje količine prilikom kupovine, ali nije isključeno da i ono bude uvedeno ako se to pokaže kao neophodno.

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Bivši radnici PKB-a i danas protestuju na Andrićevom vencu (FOTO + VIDEO)

Litija i moleban koji su zakazani za nedelju u Borči se ne otkazuju