Uveden policijski čas u celoj Srbiji - www.lobi-info.rs

Uveden policijski čas u celoj Srbiji

1 minut za čitanje

Kao što je već najavljeno, večeras je uvedena zabrana kretanja u Srbiji, saopštio je u direktnom obraćanju Predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Od sutra u 20 sati do 5 sati ujutro uvodi se zabrana kretanja svim licima, sem nadležnih organa koji su na zadatku i koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni.

Policijski čas je naziv za administrativnu meru koja znači ograničavanje kretanja građana radi održavanja javne sigurnosti, osim u određenom vremenskom periodu u toku dana koji određuje nadležni organ.

To praktično znači da građani neće moći da izlaze iz svojiih domova osim u vremenu koje odrede nadležni i osim u situacijama kada je izlaženje neizbežno.

Policijski čas se uvodi kao jedna od mera uz proglašeno vanredno stanje u nekoj zemlji. Do sada se obično vezivalo za noćne sate, ali u situaciji epidemije korona virusa one bi mogle da podrazumevaju celodnevno trajanje.

Ukoliko se na ulici za vreme policijskog časa nađe osoba svaka če biti pritvorena i naknadno kažnjena od organa vlasti za postupanje suprotno odlukama države.

Slične mere su zbog širenja korona virusa su uvedene i u drugim evropskim zemljama kao što su Italija, Španija, Francuska, Austrija…

Ostavite odgovor

Prethodna priča

Večeras drastičnije mere, zabrana izlaska za najstarije, kazne 150.000 dinara

Sledaća priča

Zabrana kretanja za starije od 65 godina i druge mere

Poslednje od Vesti