in

Uveden policijski čas u celoj Srbiji

Kao što je već najavljeno, večeras je uvedena zabrana kretanja u Srbiji, saopštio je u direktnom obraćanju Predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Od sutra u 20 sati do 5 sati ujutro uvodi se zabrana kretanja svim licima, sem nadležnih organa koji su na zadatku i koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni.

Policijski čas je naziv za administrativnu meru koja znači ograničavanje kretanja građana radi održavanja javne sigurnosti, osim u određenom vremenskom periodu u toku dana koji određuje nadležni organ.

To praktično znači da građani neće moći da izlaze iz svojiih domova osim u vremenu koje odrede nadležni i osim u situacijama kada je izlaženje neizbežno.

Policijski čas se uvodi kao jedna od mera uz proglašeno vanredno stanje u nekoj zemlji. Do sada se obično vezivalo za noćne sate, ali u situaciji epidemije korona virusa one bi mogle da podrazumevaju celodnevno trajanje.

Ukoliko se na ulici za vreme policijskog časa nađe osoba svaka če biti pritvorena i naknadno kažnjena od organa vlasti za postupanje suprotno odlukama države.

Slične mere su zbog širenja korona virusa su uvedene i u drugim evropskim zemljama kao što su Italija, Španija, Francuska, Austrija…

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Večeras drastičnije mere, zabrana izlaska za najstarije, kazne 150.000 dinara

Zabrana kretanja za starije od 65 godina i druge mere