in

Gradi se novi parkić za decu u Borči posle dugo vremena

Gradi se novi parkić za decu u Borči-2015
Gradi se novi parkić za decu u Borči-2015

Posle mnogo vremena mališani mogu da se nadaju novom parku u ulici 12. oktobra u Borči.

Posle mnogobrojnih zahteva stanovnika Borče gradske vlasti su odlučile da izgrade novi parkić za decu na „Gredi“.

Stojan Nikolić, predsednik Gradske opštine Palilula, izjavio je na manifestaciji „Ulica otvorenog srca“, koja je održana u Borči, da su sredstva koja budu prikupljena namenjena za opremanje parkića.

Ovaj park je zamišljen kao kutak za mališane u okviru velikog parka koji se će biti u  blizini vrtića „Kockica“ i Osnovne škole „Rade Drainac“.

Najavljen novi parkić za decu u Borči ! 13-1-2015-0213-1-2015-04

Prvi čovek Palilule zahvalio je na donaciji „Societe Generale“ banke koja se prva uključila u humanitarni deo manifestacije.

Ovim putem se i mi zahvaljujemo Societe Generale banci što je prepoznala zahteve građana i donacijom se priključila izgradnji preko potrebnog parkića u Borči.

„U ovom kraju nije postojalo mesto gde bi deca mogla bezbedno da se igraju. U okolnim ulicama su ostali skeleti nekih sprava za igranje, koji su potpuno nebezbedni, a saobraćaj je često ugrožavao njihovo kretanje“, rekli su nam sugrađani koji žive u ovom delu Borče.

Najavljen novi parkić za decu u Borči 13-1-2015-05

Deca i roditelji sada konačno mogu da se nadaju da će imajti svoj kutak gde mogu da se zabavljaju.

Lepi prolećni dani idealno su vreme da deca budu što više napolju, u prirodi, tako da se nadamo da će do tada ovaj projekat biti realizovan.

Znamo da je fizička aktivnost najbolji čuvar zdravlja, a kroz sport, igru i zabavu deca stiču samopouzdanje i usavršavaju socijalne veštine, pa se može reći da fizička aktivnost blagotvorno deluje i na dečju psihu.

Najavljen novi parkić za decu u Borči 13-1-2015-01 Najavljen novi parkić za decu u Borči 13-1-2015-01 Najavljen novi parkić za decu u Borči 13-1-2015-01

Nadamo se da je novi parkić u Borči samo prvi u nizu onih koji treba da se izgrade i u drugim naseljima na levoj obali. Lepa vest je što se mi možemo pohvaliti povećanjem nataliteta što, nažalost, nije slučaj sa drugim mestima u Srbiji.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Zbog radova na Zrenjaninskom putu biće zatvorene dve kolovozne trake - 2015

    Zbog radova na Zrenjaninskom putu zatvaraju dve trake

    Biciklistička staza na Pupinovom mostu gotova do juna 201514.1.2015.

    Biciklistička staza na Pupinovom mostu gotova do juna 2015.