in

Biciklistička staza na Pupinovom mostu gotova do juna 2015.

Biciklistička staza na Pupinovom mostu gotova do juna 201514.1.2015.

Nećemo zaboraviti šok svih građana Leve obave nakon izrade biciklističke staze na Pupinovom  mostu na Dunavu.

Prvobitna ideja izrade biciklističke staze bila je da se biciklistima s Leve obale Dunava, od kojih mnogi biciklom idu na posao i u školu, olakša putovanje do Zemuna i Novog Beograda.

To je ona staza koja nije dovršena i ne ide nikuda.

Biciklistička staza na Pupinovom mostu gotova do juna 2015-14.1.2015.

Da se projekti rade „usput“ i da je odgovornost nadležnih parcijalna nekako smo navikli. Videli smo objave Na čekanju i Biciklistička staza nije gotova.

Obećanja data a posle sledi informacija Nastavak biciklističke trake zavisi od urbanističkog i prostornog plana i razvoja naselja Borča.

Proverili smo koordinate  i nisu nam poznate te krajnje tačke, ali saznali smo da je u planu izgradnja staze koja će ići do naselja Borča.

I ovoga puta usledili su zahtevi Udruženja biciklista i stanovnika Leve obale Beograda. Prvobitni odgovori gradske vlasti udruženju bila su uveravanja da će se „staza nastaviti, ali ne znaju ni kada, ni kuda jer važećeg plana nema“. Ne znamo da li je prevodilac kineskog projekta na tim stranama posustao, ili nisu imali dovoljno materijala.

Znamo da je ugrožena bezbednost kako biciklista, tako i ostalih učesnika u saobraćaju.

Biciklistička staza na Pupinovom mostu gotova do juna 2015-14.1.2015.

Tako da šta god se gradilo, sad znamo iz iskustva, mora se uračunati aktivnost udruženja građana.

Najzad se izašlo u susret zahtevima Udruženja biciklista.

Zvanično smo saznali da će „biciklistička traka biti završena do juna 2015.“ poručili su iz Ministarstva saobraćaja. U dogovoru s Gradskim sekretarijatom za saobraćaj biće postavljeni semafor i biciklistički prelaz.

Ovim putem se zahvaljujemo Udruženju biciklista i građanima Leve obale Beograda na svim apelima. Nadamo se da će postignuti dogovor Ministarstva saobraćaja i Gradskog sekretarijata za saobraćaj biti uspešan i realizovan.

Biciklistička staza na Pupinovom mostu gotova do juna 2015-14.1.2015.

Drago nam je da su naši sugrađani bili kreativni bili po pitanju smišljanja neke nove vrste trialtona, ali izgleda da za tim neće biti potrebe.

I dalje apelujemo na sve stanovnike Leve obale da sačekaju realizaciju ovog projekta kako ne bi ugrozili bezbednost svih učesnika saobaraćaja.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Gradi se novi parkić za decu u Borči-2015

    Gradi se novi parkić za decu u Borči posle dugo vremena

    Da li ste pomislili da će karte da pojeftine u GSP-u ?14.1.2015.

    Da li ste pomislili da će karte da pojeftine u GSP-u?