in

Uskoro kamen temeljac doma za učenike poljoprivredne škole

Kamen temeljac za izgradnju ustanove za smeštaj đaka Poljoprivredne škole u Krnjači trebalo bi da bude postavljen na proleće sledeće godine. Dom u Padinskoj skeli, u kome sada borave deca koji dolaze iz unutrašnjosti, biće zatvoren.

Prema rečima Dragana Filipovića, direktora Poljoprivredne škole „Beograd“, u toku je postupak dobijanja građevinske dozvole. Radovi će se finansirati iz evropskih fondova, a izgradnja doma će koštati oko 1,5 miliona evra. Internat će se nalaziti tik pored škole, gde je sada mali vinograd, pa đaci više neće morati da putuju iz Padinske skele.

Projektom je predviđena izgradnja savremenog objekta u kome će svaka soba imati svoje kupatilo, što nije slučaj za sadašnjim domom u kome su smešteni naši đaci – kaže Filipović.

Zgrada u Padinskoj skeli, u kojoj sada žive učenici koji dolaze iz unutrašnjosti, vlasništvo je PKB. Kada bude izgrađen novi dom, đaci će biti iseljeni, a kakva će joj biti dalja namena tek će se odlučiti.

Dragan Filipović, direktor škole

Kapacitet novog doma za učenike će biti 162 mesta, što je više nego sada. Značajno je i da je 10 odsto soba, koje će se nalaziti u prizemlju, namenjeno učenicima sa invaliditetom. Dom će imati i biblioteku, konferencijsku salu, sportske terene.

Poslednji dom u glavnom gradu izgrađen je 1967. godine, tako da će posle 50 godina naša škola, ali i prestonica, dobiti moderan objekat za smeštaj učenika – kaže Filipović.

Rok za završetak svih objekata koji su u paketu sa domom je najkasnije do 2021. godine, ali on očekuje da će đaci i ranije dobiti moderan objekat za smeštaj i dobre uslove za boravak i učenje.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Radovi na kanalizaciji cvetaju i samo sto nisu procvetali.Ocekuje se da se radovi zavrse a da ih nema ko da presece vrpcu . Molim vas da napisete clanak o tome i da pohvalite aktuelnu vlast.

Zbog radova u bulevaru Despota Stefana izmenjene trase linija 43, 95 i 96

Naselja leve obale zbog radova danas opet bez struje