in

PKB škola, dualno obrazovanje, kreativnost i nagrade

Poljoprivredna škola sa domom učenika PK Beograd, jedina je poljoprivredna škola na teritoriji grada. Prepoznatljiva je po mladom i stručnom kadru, dobroj opremljenosti i perspektivnim obrazovnim profilima. Postala je sinonim za kvalitetno dualno obrazovanje i vrhunsku privrednu saradnju.

Prateći rad ove ustanove, svedoci smo uspeha i nagrada njihovih učenika, ali i razvoja same škole. Kroz saradnju sa domaćim, ali i stranim kompanijama, učenicima je omogućena kvalitetna praksa, ali i zaposlenje, već nakon završetka srednje škole.

Ekonomat PKB škole

Ove godine u školu se novi srednjoškolci mogu upisati na 4 obrazovna smera: Poljoprivredni tehničar, Tehničar hortikulture, Veterinarski tehničar i Prehrambeni tehničar.

Od pre nekoliko godina, učenici sa smerova veterinarski i poljoprivredni tehničar imali su priliku da ostvare letnju praksu ili da se zaposle na gazdinstvima u Finskoj. Od septembra meseca, učenici III i IV godine imaće istu priliku. Već i prvaci koji se budu odlučili za ovu školu, moći će da uče finski jezik i ostvare letnju praksu u Finskoj.

Ono čime se škola posebno ponosi je predivno okruženje u kome učenici i kolektiv borave, uče i rade. Kako kažu: „pravi raj nedaleko od centra grada“, a tvrdnja je potpuno tačna! A kako slika govori hiljadu reči, jedini način da vam prenesemo ovaj doživljaj je kroz galeriju koja sledi:

A kako izgleda zasad cveća koje proizvedu vredne ruke učenika, školski plastenici i voćnjak:

U okviru ove škole, postoji i dom učenika u kome borave svi đaci koji nisu iz Beograda. Kako je najavljeno, uskoro sledi i izgradnja novog doma za učenike, nadomak škole i to po visokim standardima. Objekat ove namene nije izgrađen u Beogradu još od 1967. godine.

Budući dom za učenike

A da kreativnos učenika seže i van školskih aktivnosti pokazuju njihovi projekti koji nisu prošli nezapaženo. Tokom ove godine učenici su privukli pažnju predstavom „Promaja“ čiji je cilj da skrene pažnju na porodično i vršnjačko nasilje kao društveni problem.

Predstava „Promaja“

Nedavno je završen i projekat u okviru koga su učenici, pod budnim okom svojih profesora, prošli kurs organske proizvodnje povrtarskih kultura u samostalno podignutom plasteniku. Uporedo sa tim, učenici i nastavnici pohađali su i radionice fotografije koje je održao tim Centra za razvoj fotografije.

Fotografije na recikliranom papiru

A projekat je krunisan izložbom fotografija na recikliranom papiru, na kojima je zabeležen proces organske proizvodnje.

Radovi učenika na predstavljanju škole na Cvetnoj reviji:

O uspesima, kako đaka, tako i kolektiva ove škole, može se pisati u nedogled. Jasno je koliko je kolektiv, na čelu sa direktorom škole Draganom Filipovićem, posvećen da ovu srednjoškolsku ustanovu unapredi i da obezbedi najbolje uslove za svoje učenike.

Ponosni smo što je ovakva obrazovna ustanova u našem komšiluku i nastavićemo da pratimo njihov rad i buduće uspehe.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Krstajiću budi Boža Dunster i napadni Brazil!

    Novo dečije igralište u Borči obradovalo mališane