in

Novo dečije igralište u Borči obradovalo mališane

Novo igralište za decu koje se prostire na 250 kvadrata otvoreno je u Borči, a investiciju vrednu pet miliona dinara finansirala je Opština Palilula.

Predsednik lokalne samouprave Aleksandar Jovičić istakao je da je opština izdvojila 25 miliona dinara za izgradnju dečjih igrališta. Tokom ove godine sagrađeno je šest parkova, a u planu je izgradnja još dva u Borči i četiri na Karaburmi.

U 2019. godini rekonstruisaćemo gotovo sva dečija igrališta koja su građena u prošlosti i izgradićemo nova – rekao je Jovičić.

Najavio je i da će do kraja godine biti rekonstruisane i teretane na otvorenom, kao i svaki kutak namenjen deci i omladini.

Inače, novo igralište dobilo je naziv Švrća i nalazi se na kraju ulice Koste Manojlovića u centru 2. Namenjeno je za decu uzrasta od 2 do 12 godina.

Na igralištu su postavljena tri nova tobogana sa kućicama i cevima za provlačenje. Pored toga tu su se našle i nove ljuljaške, tri klackalice, konjići, penjalica i klupice. Pod igrališta obložen je gumiranom podlogom.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Ovo je za svaku pohvalu. Nadam se da gospodin pedsednik opštine ne pravi razliku među Borčanskom decom pa će u naj skorijoj budućnosti napraviti odgovarajući parkić i za našu decu u centru 5 kako bi i deca ovog ogromnog dela Borče mogla dostojanstveno da odrastaju, jer u blizini imamo i ogromna naselja poput Zbega i Pretoka sa velikim broje dece koja nemaju pristupa ovakvim parkicima a u centru 5 bi bila idealna lokacija a mesta ima i na pretek, recimo u parku Sjeverina Bijelića kod garaža! Pratimo dalji razvoj i obecanja u nadi da se ovo razvije.

PKB škola, dualno obrazovanje, kreativnost i nagrade

Konačno otvaranje Narodnog muzeja, besplatne posete tokom vikenda