in

Ugrožena likvidnost PKB-a, dug deset milijardi dinara

Ugrožena likvidnost PKB-a, dug deset milijardi dinara - 28.11.2013

Članovi privremenog veća grada izjavili su da Poljoprivredna korporacija Beograd duguje deset milijardi dinara čime je ugrožena likvidnost dotičnog kombinata. Nadležni kažu da neće biti problema sa isplatom ličnih dohodaka i da proizvodni proces neće biti ugrožen.

Doskorašnji „Beogradski Fijat“ kako ga je bivši gradonačelnik Đilas nazivao zbog primera dobre prakse i odličnog poslovanja, iznenadio je javnost šokantnom informacijom o dugu od deset milijardi dinara. Dok čelnici PKB- a tvrde da dug nije nov niti je bio skriven, zaposlenima u dotičnom preduzeću nije svejedno jer se boje da će dug prouzrokovati smanjenje radnih mesta.

Dragiša Petrović, vršilac dužnosti generalnog direktora PKB-a, kaže da nema razlog za paniku jer je korporacija zaštićena jer se nalazi u procesu restrukturiranja, a za deo dugova PKB-a je ušao u reprogram.

U toku su analize stanja i procene koje bi se mere mogle preduzeti da se stanje popravi, jer je zbog duga ugrožena likvidnost. Zato se obaveze otežano isplaćuju, tim pre što je obim proizvodnje iz raznih razloga smanje. Takođe, svim članovima privremenog organa Beograda predočene su informacije o stanju u PKB-u” – izjavio je Petrović.

Petrović, naglašava da proizvodni proces nije suštinski ugrožen a ni zarade zaposlenih koje u proseku iznose 46. 000 dinara što je potvrdio i predsednik Nezavisnog sindikata PKB-a, Nikola Lazić.

Od marta 2012. prvi put su počele uplate poreza i doprinosa na plate svakog meseca. Pri sprovođenju socijalnog programa poštovan je princip dobrovoljnosti, a svima su isplaćene otpremnine“- rekao je Nikola.

Podsećamo, u oktobru je objavljena lista poreskih dužnika u Srbiji na kojoj Pkb nije bio upisan već je pohvaljen da posluje odlično. Pa se pitamo kako je moguće da za nepunih mesec dana nastane dug od deset milijardi dinara?!

Takođe, preduzećem kruže špekulacije da je radnicima obećan bonus od 15. 000 dinara zbog uspešnog poslovanja preduzeća, ali od para ni traga ni glasa. Ali i zaposleni potvrđuju da plate nikad ne kasne ali obećanja je mnogo a nema ko da ih ispuni.

Nadamo se da će Poljoprivredna korporacija Beograd uspeti da reši probem duga, sačuvati svoje zaposlene čiji rad i trud doprinosi pozitivnom obimu proizvodnje. Vreme je da brend Srbije opravda svoj status u društvu i postigne cilj postojanja.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Komentar…Deset godina stvaraju nelikvidnu sredinu,fabrikuju lazno podatke,posluju sa firmama sumljivog kapitala i rade sve na stetu radnika.Monopolisticki menadzment,po politickoj partiji,razvratno posluje svih ovih godina.Razne revizorske kuce stimaju dugovanja u interesu pojedinaca.Zastrasivanje,nerad,lakomstvo i tastina Sindikata,lobista i manipulatora dugo traje.Sada nista ne govore za medije,jer su u dugovima do usiju.A sve te nove investicije su Neronove sibice i pazl varijanta za gubljenje vremena.Posto zemljiste ne mogu da prodaju u bescenje!!!Pajtasi i Kumovi demokrate,tajkuni i despoti.

Kineski premijer otvara novi most Borča - Zemun - 28.11.2013.

Kineski premijer otvara novi most Borča – Zemun

Putnik autobusa na liniji 43 udario kontrolora u glavu - 27.11.2013

Putnik autobusa na liniji 43 udario kontrolora u glavu