Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Građevinska akademija u Krnjači

U Krnjači otvorena Građevinska akademija

u Vesti od
Bitolj – Restoran i kafana

Građevinari Srbije i susednih zemalja su nedovoljno obučeni i uglavnom nemaju potrebne kvalifikacije, ali su i dalje veoma traženi u svetu, rečeno je danas prilikom predstavljanja regionalnog projekta “Građevinskog centra“.

Centar za obučavanje građevinara napravljen je u Krnjači, sa odgovarajućim učionicama i smeštajem za 650 ljudi, i već je organizovano nekoliko kurseva.

Obuku sprovodi grupa od 12 trenera, sastavljena od građevinskih stručnjaka i vrhunskih majstora, u saradnji sa građevinskim školama i fakultetima.

Građevinska akademija u Krnjači Građevinski centar “Consseco Dom”, koji obučava građevinare u okviru projekta “Građevinska akademija”, pripremio je stručne priručnike za zidare, tesare i armirače kako bi se na ovim prostorima unapredile stručne veštine i znanja tih majstora.

Cilj programa je da se unaprede znanja o novim tehnologijama i materijalima u građevinarstvu, a u skladu sa standardima građenja u Evropskoj Uniji. Centar je koncipiran za edukaciju radnika iz cele Srbije.

  Mladi kajakaši iz Borče novi prvaci Srbije u mini kajaku

U toku edukacije, moguć je smeštaj i ishrana radnika, budući da u Krnjači raspolažemo sa adekvatnim smeštajnim kapacitetima, kao i pratećom infrastukturom za predavanja, demonstracije i praktičan rad.

Pored obrazovanja za zanatska zanimanja, u okviru Centra će se organizovati i drugi seminari, prezentacije i kursevi permanentnog obrazovanja za poslovođe, šefove gradilišta i inženjere, po konceptu prioritetne aktuelnosti i interesa.

Građevinska akademija u Krnjači Centar će po principu permanentne edukacije vršiti osposobljavanje i dokvalifikacije za građevinska zanimanja, a prevashodno za sledeća:
– Zidari
– Тesari
– Armirači
– Poslovođe

Priručnici za ostale građevinske zanatske struke su u fazi izrade – rekao je predsednik UO građevinskog preduzeća “Dom” Spasoje Tuševljak.

Projekat “Građevinske akademije” juče su podržali i Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati “Nezavisnost”, čiji su predstavnici potpisali memorandum sa učesnicima projekta.

  Ide Britanac Zranjanincem peške na svom putu oko sveta

Tuševljak je kazao da se za taj projekat posebno interesuju zemlje nemačkog govornog područja, ali i Rusija, gde radi puno naših građevinara.

Direktorka Uprave za bezbednost i zdravlje na radu Vera Božić Trefalt je kazala da će to ministarstvo nastaviti da podržava “Građevinsku akademiju” kako bi bilo što manje povređenih i stradalih na gradilištima.

Građevinska akademija u KrnjačiProjekat “Građevinska akademija” pomogla je finansijski Austrijska razvojna agencija ADA (Austrian Development Agency), uz učešće firme “Porr GmbH” i nekoliko drugih partnera iz Austrije. Taj projekat se realizuje u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Vaš Lobi

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh