in

U Kotežu potpuno demolirano dečije igralište!

Dečije igralište u Kotežu, u blizini Osnovne škole „Vasa Pelagić“, pre više od dve nedelje ponovo se našlo na meti vandala. Nepoznati izgrednici demolirali su jedan od samo dva parkića ovog naselja, pokidali lance na ljuljaškama i otkinuli deo penjalice.

Ovo se ne dešava prvi put!

 – pričaju žitelji Koteža.

Nema sigurnosnih kamera ni policijskih patrola, pa huligani ili starija deca nesmetano iznova uništavaju inventar koji bi trebalo da pripada najmlađima. U naselju s tri popunjena vrtića i školom, nedopustivo je da jedina dva igrališta toliko često budu ruinirana.

Kako je potvrđeno iz Opštine Palilula, ovaj čin vandalizma prijavljen je 26. novembra. Iz budžeta za 2019. biće izdvojena sredstva za kompletnu obnovu igrališta, koje će u prvobitno stanje biti vraćeno početkom godine.

Ovako je bilo u Borči

Demoliranje dečijih igrališta, nažalost, dešava se i u Borči, ali i svim naseljima na levoj obali. Kako sugrađani tvrde, u pitanju su starija deca, tinejdžeri, koji na igralištima sede do kasnih sati i iz dosade i bahatosti lome sprave za igru.

Nažalost, trenutno očigledno nije moguće utvrditi odgovornost mladih huligana jer ne postoje ni kamere ni patrole. Nama je žao što nam nisu sva deca dovoljno vaspitana da čuvaju svoj kraj i naselje. 

Kada bi roditelji ovakvih tinejdžera snosili materijalnu odgovornost za pričinjenu štetu, verujemo da bi se brzo došlo do prevaspitavanja u okviru porodice.

Foto: Novosti

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Opština Palilula započela podelu industrijske soli

    Na levoj obali košava, dok će sneg padati do utorka!