Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

NEMA MESTA: U Borči nijedan krevetić, u Kotežu samo osam!

u Vesti od

U vrtićima u Borči nema nijedno slobodno mesto za predstojeći upis, dok ih je u Kotežu tek osam!

Kako saznaju Novosti u Sekretarijatu za obrazovanje i dečiju zaštitu, u obdaništa u Borči može da se upiše samo desetoro mališana za celodnevni pripremni predškolski program.

Razlog tome je što će mesta popuniti deca koja već idu u jaslice. Iako će konkurs biti raspisan krajem aprila, na upis u jasle već čeka 2.980 beba i oko 2.000 dece vrtićkog uzrasta.

Prema podacima Sekretarijata, liste čekanja postoje u svim ustanovama.

U palilulskim vrtićima čeka 318 dece, a najteža situacija je u naseljima na levoj obali Dunava. U ovoj predškolskoj ustanovi slobodno je 650 mesta u jaslicama i 205 u vrtićima.

Povezane teme:

1 komentar

  1. Umesto da je boravak u vrticu i jaslicama nuzno zlo kad se deca bas ne mogu nikome ostaviti, u nasem drustvu upis u vrtic je postalo pitanje socijalnog statusa pa se dolazi do situacija da decu u vrtice upisuju i nezaposleni roditelji ciji je jedini posao da decu odvode i vracaju iz vrtica a takvih slucajeva je mnogo.

    Ispod svega toga se u sustini krije i nebriga za dete i za njihovo kvalitetno odrastanje i vaspitanje jer najlakse je decu ceo dan prepustiti vaspitacicama i ne posvecujuci dovoljno vremena i ljubavi posebnim i individualnim potrebama i osecanjima svog deteta .

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh