in

Tužilaštvo pokreće istragu zbog pretnji vlasniku pekare iz Borče

Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal (VTK) utvrdilo je da postoje osnovane sumnje da je prema vlasniku pekare “Roma” u Borči, Monu Đuraju, izvršeno krivično delo ugrožavanje sigurnosti putem društvenih mreža, saznaje Radio Slobodna Evropa (RSE) u Posebnom tužilaštvu za VTK.

Tužilaštvo je započelo preduzimanje dokaznih radnji radi utvrđivanja identiteta izvršioca i obezbeđenja dokaza – stoji u saopštenju.

Odeljenje za visokotehnološki kriminal Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) MUP Srbije podnelo je izveštaj Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u vezi sa pretnjama koje su, putem društvene mreže Fejsbuk, upućene oštećenom Mon Đuraju, vlasniku pekare “Roma” u Borči”.

Posebno tužilaštvo za VTK smatra da postoje osnovi sumnje da je prema oštećenom Đuraju izvršeno krivično delo Ugrožavanje sigurnosti iz člana 138 Krivičnog zakonika, te je započelo preduzimanje dokaznih radnji radi utvrdjivanja identiteta izvršioca i obezbedjenja dokaza. U Tužilaštvu navode i to da će “o rezultatima preduzetih dokaznih radnji i daljim tužilačkim odlukama javnost biti blagovremeno obaveštena”.

Podsećamo da je 28. aprila ispred pekare “Roma”, čiji je Đuraj vlasnik održan protest. Sve to dogodilo se nakon što je na Fejsbuku objavljena fotografija, stara dve godine, na kojoj je jedan od zaposlenih u pekari sa albanskim simbolom – dvoglavim orlom.

Pretnje Đuraju nastavile su se i posle ovog okupljanja. Vlasnik pekare „Roma„ je u izjavi za Radio Slobodna Evropa rekao da se boji za bezbednost, budući da je, u međuvremenu, objavljena i adresa na kojoj živi sa svojom porodicom.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Sedam ragbi reprezentativaca iz Borče u subotu protiv Andore

Žena pešak teže povređena u saobraćajnoj nezgodi u Borči