in

Sedam ragbi reprezentativaca iz Borče u subotu protiv Andore

U subotu 18. maja u 17.00 časova, ragbi reprezentacija Srbije gostovaće Andori u okviru konferencije 2-jug prvenstva Evrope, i u slučaju pobede, plasiraće se u viši rang ovog takmičenja.

U grupi se pored naše reprezentacije nalaze još i Bugarska koja je trenutno prva sa 12 bodova, ali i utakmicom više od Srbije koja ima 10, te Slovenija sa 9 i Andora i Slovačka sa 4 odnosno bez poena.

Orlovi su prethodnog vikenda savladali Sloveniju rezultatom 35-27 i tako došli na korak od plasmana u viši rang takmičenja što će biti veliki uspeh za srpski ragbi posle mnogo vremena. 

Ova vest može biti naročito zanimljiva za građane leve obale, budući da se među izabranicima selektora Ljubomira Bukvića koji će predstavljati našu zemlju nalazi čak sedmorica naših komšija iz Borče.

Pored kapitena Miladina Živanova, tu su Vladimir Đukić, Stevan Nikolić, Mirko Ranković, Alen Ćosović, Srđan Božić i Uroš Babić. Podržimo naše momke da pobedom obezbede plasman u viši rang i vrate srpski ragbi tamo gde mu je mesto.

Inače, ragbi u Srbiji ima izuzetno dugu tradiciju i na ovim prostorima se igra gotovo ceo vek, a reprezentacija Srbije svoju prvu utakmicu odigrala je davne 1918 godine.

Prenos utakmice uživo možete pratiti na sledećem linku OVDE. Napred Srbija!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Infostan uveo šaltere za informacije o pokrenutim postupcima

Tužilaštvo pokreće istragu zbog pretnji vlasniku pekare iz Borče