in

Treći Međunarodni rvački turnir u Padinskoj Skeli

Treći međunarodni rvački turnir u slobodnom stilu za pionire i starije i mlađe kadete „Pobednik 2015“, održaće se u subotu 5. decembra od 12.00 časova u sportskoj hali u Padinskoj Skeli.

Organizator turnira je Rvački klub „Pobednik“ iz Borče u saradnji sa Rvačkim savezom Srbije i Rvačkim savezom Beograda uz pokroviteljstvo Gradske opštine Palilula.

Na turniru će učestvovati više od 200 takmičara iz zemlje i inostranstva, od čega je oko 80 učesnika iz Slovačke, Slovenije, Bugarske, Grčke, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Pomenuti turniru pored toga je takmičarski značajan ima za cilj popularizaciju ovog sporta uopšte, a posebno zbog toga što je jednog od najtrofejnijih srpskih olimpijskih sportova.

Konferencija za štampu povodom održavanja turnira je održana juče na kojoj su prisustvovali, predsednik Gradske opštine Palilula Stojan Nikolić, predsednik Rvačkog savez Srbije Željko Trajković i predsednik RK „Pobednik“ Aleksandar Gačanović.

pobednik-2015-02

– RK Pobednik je dobar primer kako jedan sport koji nije ni fudbal ni košarka ili neki drugi popularniji sport, može da se razvija. Veoma mi je drago što ovaj naš turnir raste i što sve više dece želi da se bavi ovim sportom, jer u ovim zlim vremenima vrlo je važno skloniti mlade sa ulice i usaditi im neke prave vrednosti, a sport kao takav, uči ih pre svega, da pobede i da izgube i kako da se ponašaju i u jednoj i u drugoj situaciji. Nadam se da će u subotu hala u Padinskoj Skeli biti puna ne samo takmičara, nego i ljudi koji će doći da proprate ovo takmičenje – rekao je Nikolić.

Predsednik Željko Trajković u ime Rvačkog saveza Srbije čestitao predsedniku RK „Pobednik“ Aleksandru Gačanoviću i njegovim saradnicima na ogromnom entuzijazmu i energiji koju ulažu da njihov klub i ovo takmičenje zažive u okviru RS Srbije u okviru grada Beograda.

Zahvalio im je što razvijaju, jednu granu rvačkog sporta, a to je rvanje slobodnim stilom, olimpijsku disciplinu, u kojoj u Srbiji, kako je istakao, još uvek nema dovoljno uspeha.

– Takav posao raditi u Beogradu zahteva ogroman entuzijazam i energiju i nadasve ljubav, mi smo tu da vas podržimo. Odlični ste krenuli sa turnirom mi smo ponosni i srećni što smo suorganizatori, što imamo vas za partnere – rekao je Trajković.

Predsednik RK „Pobednik“ zahvalio se na podršci oko organizacije turnira, naglasivši da se nada da će njegov klub opravdati očekivanja.

Najavio je dobru atmosferu na turniru kao i ranijih godina izrazivši nadu da će se u budućnosti proširiti u takmičanje i za juniore i seniore.

RK „Pobednik“ će na turniru promovisati i otvoriti sekciju rvanja za decu sa invaliditetom. Kao gosti turnira učestvovaće dva dečaka sa invaliditetom iz Hrvatske koja su uz pomoć rvačkog sporta veoma napredovala.

Pozivamo sve ljubitelje rvanja da u subotu budu u Padinskoj Skeli i uživaju u čarima ovog sporta.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Oteti Srbi u Libiji su dobro. Šta god to značilo!

Totalni kolaps u Borči zbog lančanog sudara kod Malog Zbega - 2015

Totalni kolaps u Borči zbog lančanog sudara kod Malog Zbega