in

Tradicionalna manifestacija „Višnjijada“ u Ovči

„Višnjijada“ u Ovči
„Višnjijada“ u Ovči

Udruženje žena „Etno art“ iz Ovče organizovaće manifestaciju „Višnjijada” dana 29. juna sa početkom u 14 h u Domu kulture Ovča. Na takmičenju biraće se najboji sok, slatko i kolač od višanja.

Tradicionalna manifestacija „Višnjijada” stiže u Dom kulture Ovča gde će se održati takmičenje kao i razne izložbe rukotvorina i narodne nošnje.

Kulturno umetničko društo „Steaua”, Raspevane zvezdice, hor pevača i ostali biće zaduženi za odličnu, razigranu atmosferu ispunjenu osmehom, druženjem i odličnim raspoloženjem.

Tradicionalna manifestacija „Višnjijada” kulturno-turističkog karaktera prvi put je održana prošle godine gde su svoje dugogodišnje umeće tokom takmičarskog dela ukrstili predstavnici čak 12 udruženja iz raznih krajeva Srbije.

Manifestacija „Višnjijada” spaja i lepo sa korisnim jer višnjari od poljoprivrednih stručnjaka na ovoj manifestaciji mogu da saznaju kako da ostvare veći prinos na svojim stablima.

Ukoliko želite da učestvujete u čuvanju i negovanju običaja i tradicije iz narodne baštine, možete se prijaviti na broj telefona 063/ 773-2262.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Besplatna kontrola tehniče ispravnosti: „Ispravno vozilo-bezbedno vozilo“

    Besplatna kontrola tehničke ispravnosti „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“

    U most Zemun-Borča ugrađeno 120.000 kubika najkvalitetnijeg betona