in

Besplatna kontrola tehničke ispravnosti „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“

Besplatna kontrola tehniče ispravnosti: „Ispravno vozilo-bezbedno vozilo“
Besplatna kontrola tehniče ispravnosti: „Ispravno vozilo-bezbedno vozilo“

Tradicionalna akcija „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“ biće organizovana od 23. do 28. juna sa ciljem podizanja stepena bezbednosti u saobraćaju kao i smanjenja broja udesa izazivanih tehnički neispravnim vozilima.

Auto-moto savez Srbije (AMSS) u saradnji sa Upravom saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, organizovaće tradicionalu akciju „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“.

AMSS nastoji da kroz ovu Akciju razvije naviku kod vozača da redovno kontrolišu tehničku ispravnost automobila i budu sigurni da u saobraćaju učestvuju potpuno ispravnim i bezbednim vozilima.

Akcija se organizuje dva puta godišnje – pred letnju i zimsku sezonu, i jedna je od najznačajnijih za povećenje nivoa bezbednosti saobraćaja.

Podsećamo – u prethodnoj akciji, od 20.000 pregledanih vozila, 27 % imalo je neku neispravnost, a najčešći problem bili su uređaji za zaustavljanje i to u 35 % slučajeva, dok se 29 % odnosilo na uređaje za osvetljavanje, odnosno 18 % na uređaje za upravljanje vozilom.

AMSS pred početak turističke sezone, poziva sve vozače da besplatno provere tehničku ispravnost svojih vozila na preko 200 linija tehničkog pregleda širom Srbije.

Adrese centara za pregled objavljene su na sajtu AMSS www.amš.org.rs, a informacije o najbližem centru mogu se dobiti i pozivom na poznati broj operativnog centra AMSS – 1987.

Vlasnici vozila kod kojih budu pronađene neispravnosti, neće biti sankcionisani, već će im stručni tim ukazati na nedostatke i potrebu da kvar otklone u što kraćem roku.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Ova subota je posebna za sve nas!

    Ova subota je posebna za sve nas!

    „Višnjijada“ u Ovči

    Tradicionalna manifestacija „Višnjijada“ u Ovči