in

U most Zemun-Borča ugrađeno 120.000 kubika najkvalitetnijeg betona

Kompanija „Lafarge“, ekskluzivni snabdevač betonom kako za most tako i za pristupne saobraćajnice, ugradila je 120.000 kubika najkvalitetnijeg betona u most Zemun-Borča.  Kontrola kvaliteta materijala je rigorozna i vrši se svakodnevno.

Završetak radova na izgradnji mosta Zemun-Borča očekuje se u decembru 2014. godine, potvrdila je i kompanija „Lafarge”, vodeći proizvođač građevinskih materijala.

Kompanija „Lafarge“ je ekskluzivni snabdevač betonom kako za most tako i za pristupne saobraćajnice, a za samu izgradnju mosta zadužena je kineska kompanija CRBC.

„U most koji će spojiti beogradska naselja Zemun i Borča ugradili smo 120.000 kubika najkvalitetnijeg betona. Ništa nismo prepustili slučaju. Svakodnevno vršimo rigorozne kontrole kvaliteta materijala a ovakav zajednički pristup rezultirao je potencijalnim nastavkom saradnje sa kompanijom CRBC koja je za nas izuzetno značajan partner”, izjavio je je Dimitrije Knjeginjić, direktor „Lafarge Srbija“.

Spajanje mosta do kraja jula

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je most Zemun-Borča i tom prilikom najavila otvaranje mosta u decembru, a celokupno spajanje mosta do kraja jula.

most-zemun-borca-2014-06-05

„Do kraja jula, most će biti spojen u potpunosti. Desna traka mosta u pravcu od Zemuna prema Borči već je spojena i ostalo je da se izgradi još približno 150 metara mosta na levoj traci”, kaže Mihajlović.

Mihajlović je istakla da je to trenutno jedini infrastrukturni projekat koji se realizuje u predviđenim rokovima a urbanističkim planom predviđeno je da se u budućnosti u glavnom gradu izgrade još dva mosta na Dunavu – kod Vinče, kao i preko Ade Huje.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    „Višnjijada“ u Ovči

    Tradicionalna manifestacija „Višnjijada“ u Ovči

    Međunarodna biciklistička trka blokirala Zrenjaninski put i Pančevački most