Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

U most Zemun-Borča ugrađeno 120.000 kubika najkvalitetnijeg betona

u Vesti od
Tara – T2

Kompanija „Lafarge”, ekskluzivni snabdevač betonom kako za most tako i za pristupne saobraćajnice, ugradila je 120.000 kubika najkvalitetnijeg betona u most Zemun-Borča.  Kontrola kvaliteta materijala je rigorozna i vrši se svakodnevno.

Završetak radova na izgradnji mosta Zemun-Borča očekuje se u decembru 2014. godine, potvrdila je i kompanija „Lafarge”, vodeći proizvođač građevinskih materijala.

Kompanija „Lafarge” je ekskluzivni snabdevač betonom kako za most tako i za pristupne saobraćajnice, a za samu izgradnju mosta zadužena je kineska kompanija CRBC.

„U most koji će spojiti beogradska naselja Zemun i Borča ugradili smo 120.000 kubika najkvalitetnijeg betona. Ništa nismo prepustili slučaju. Svakodnevno vršimo rigorozne kontrole kvaliteta materijala a ovakav zajednički pristup rezultirao je potencijalnim nastavkom saradnje sa kompanijom CRBC koja je za nas izuzetno značajan partner”, izjavio je je Dimitrije Knjeginjić, direktor „Lafarge Srbija”.

Zanimljivo:  U skoro svim vrtićima zatečene nepravilnosti u radu

Spajanje mosta do kraja jula

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je most Zemun-Borča i tom prilikom najavila otvaranje mosta u decembru, a celokupno spajanje mosta do kraja jula.

most-zemun-borca-2014-06-05

„Do kraja jula, most će biti spojen u potpunosti. Desna traka mosta u pravcu od Zemuna prema Borči već je spojena i ostalo je da se izgradi još približno 150 metara mosta na levoj traci”, kaže Mihajlović.

Mihajlović je istakla da je to trenutno jedini infrastrukturni projekat koji se realizuje u predviđenim rokovima a urbanističkim planom predviđeno je da se u budućnosti u glavnom gradu izgrade još dva mosta na Dunavu – kod Vinče, kao i preko Ade Huje.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh