in

Tesno u ponedeljak – privatni prevoznici ne voze

Tesno u ponedeljak, privatni prevoznici ne voze
Tesno u ponedeljak, privatni prevoznici ne voze

Na ulicama Beograda, u ponedeljak neće saobraćati 416 autobusa privatnih pevoznika jer Grad nema više novca da ih plaća. Gužve na gradskim linijama su zagarantovane a gradski prevoz ugrožen.

Svih 416 autobusa privatnih prevoznika najverovatnije neće saobraćati našom prestonicom jer Grad Beograd neće moći da ih isplati za mesec jun.

Privatni prevoznici smatraju da su ugroženi i da su u očajnoj situaciji jer su se svi gotovo zadužili.

Grad nam je pre nekoliko dana isplatio 150 miliona dinara, a duguje nam skoro dve milijarde dinara. Mnogi od nas su u velikim kreditima. Svih 400 autobusa uzeli smo na lizing i svakog dana preti opasnost da nam ta vozila oduzmu. Dogorelo je do nokata. Bukvalno nemamo više ni za gorivo. Jednostavno, od ponedeljka nećemo moći da isteramo autobuse iz garaže“, žale se privatni prevoznici.

Tesno u ponedeljak, privatni prevoznici ne voze

Gradski čelnici održaće danas u 14 h sastanak sa lizing kućama i dobavljačima goriva kako bi postigli dogovor o odblokiranju računa privatnim prevoznicima.

Linije na kojima saobraćaju samo privatni prevoznici su: 24, 34, 49, 60, 81, 81L, 310, 406, 513, 522, 553 i 613. Privatni prevoznici rade i kao dopuna GSP-u ukupno na 83 od 133 autobuske linije gradskog prevoza.

Ukoliko privatni prevoznici zaista prestanu da rade u ponedeljak, to znači da će u saobraćaju biti za trećinu manje vozila. Srećom da na našoj levoj obali ne prevoze privatnici, ali gužve u gradskom prevozu će svakako uticati i na nas.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Zbog širenja panike preko Fejsbuka uhapšene tri osobe

Zbog širenja panike preko Fejsbuka, uhapšene tri osobe

Dovodili rodbinu na ručak u hotelu „Slavija“ i preprodavali stvari

Dovodili rodbinu na ručak u hotel „Slavija“ i preprodavali stvari