in

Dovodili rodbinu na ručak u hotel „Slavija“ i preprodavali stvari

Dovodili rodbinu na ručak u hotelu „Slavija“ i preprodavali stvari
Dovodili rodbinu na ručak u hotelu „Slavija“ i preprodavali stvari

Obrenovčani koji su bili smeštni u hotelu „Slavija“ dovodili su i rodbinu na ručak kako bi jeli u hotelu a zabeležena je preprodaja stvari iz Crvenog krsta.

Bojana Bojić, učenica veterinarske škole u Obrenovcu, svedoči da su se mnogi Obrenovčani, koji su bili sa njom u hotelu, bunili što ih premeštaju a mnoge nepravilnosti su izašle na videlo.

Uglavnom su bili Romi. Sakupljali su, protestvovali, gurali, dolazila je i policija. Svašta je bilo. Dešavalo se da su dovodili rodbinu sa strane da jedu u hotelu, pojavile su se i vaške, a stvari iz Crvenog krsta su preprodavali“, kaže Bojana za „Srbija danas“,

Po nalogu Kriznog štaba, Obrenovčani iz hotela Slavija premešteni su u radničke barake u Krnjači.

Naša misija je ovde završena. Maksimalno smo se potrudili da im boravak učinimo što prijatnijim, koliko je to moguće“ kaže Marina Rudić, zadužena za kontakte s javnošću u ime hotela.

Obrenovčani su isped baraka u Krnjači dugo protestvovali i odbijali i hranu i vodu.

Niko od nas ne želi da uđe u te prostorije. Pa pogledajte gde su nas dvoeli. Okruženi smo smećem. Barake su u raspadnutom stanju. Smrad se oseća na sve strane. Gvozdeni kreveti kao u zatvoru. Voda nije za piće“, kaže Marjana Nenedić.

Mnogi Obrenovčani drže se teorije da ih  je Krizni štab preselio u barake samo zato što su romske nacionalnosti, iako među njima ima i ljudi srpske nacionalnosti.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Tesno u ponedeljak, privatni prevoznici ne voze

    Tesno u ponedeljak – privatni prevoznici ne voze

    Mališani OŠ „Rade Drainac“

    Mališani OŠ „Rade Drainac“ uživali u sportskom danu sa sestrama Moldovan