Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Švercovanju u autobusu je došao kraj?

Švercovanju u autobusu došao kraj?

u Vesti od
Cicak – Rancevi 25%

Kontrolori Bus Plus-a počeli su da primenjuju grupnu strategiju pregledavanja karata u javnom gradskom prevozu. Umesto jednog kontrolora u vozilu,kreću se u grupama i sa strateških pozicija ulaze u autobuse i proveravaju putne isprave na relaciji dve-tri stanice.

Kontrolori u javnom gradskom prevozu već pet dana u grupama love “švercere”. Retko gde možete videti jednog kontrolora u autobusu jer sada se kreću u grupama i sa strateških pozicija ulaze u autobuse, a proveru putnih isprava vrše na relaciji dve- stanice.

Nadležni iz Bus Plus-a primorani su da promene taktiku kako bi povećali prodaju karata i naravno smanjili broj putnika koji ne plaćaju karte i ne poštuju tarifni sistem naplate karata izazivajući bunt i revolt kod savesnih građana platiša.

  Šverceri slave propast Bus Plusa

Nova strategija je kod pojedinih građana izazvala oduševljenje jer kako kažu muka im je da svako jutro slušaju raspravu nesavesnih građana i kontrolora. Dok strategija kod neplatiša je naišla na bunt, nezadovoljstvo ali su ipak primorani da otkucaju kartu.

Do sada kontrolori su bili raspoređeni po najdužim i najopterećenijim gradskim linijama gde je jedan radio celu smenu bez ulaska i izlaska. Ipak to nije dalo efikasne rezultate jer je švercovanje u gradskim linijama nastavljeno a broj napada na kontrolore povećano. Iako je prodaja karata u neku ruku povećana, procena je da se i dalje oko 50 odsto punika švercuje.

U gradu potrolira oko 900 kontolora, raspoređenih u grupama po šestoro kako bi svi građani poštovali tarifni sistem naplate karata. Nadležni kažu da plan rada kontrolora je podložan izmenama kako na dnevnom tako i na nedeljnom i mesečnom niovu. A cilj oscilacije plana jeste da se pregleda što više karata na svim gradskim i prigradskim linijama.

  Propast BusPlus-a

Da li će nova strategija uroditi plodom i švercovanju doći kraj, vreme će pokazati. Jedno je sigurno, smanjiće se napadi na kontrolore jer se kreću u gupama po šestoro, teško ih je zaobići i proći bez otkucane karte.

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh