in

U policijskom magacinu nije ostala ni jedna zaplenjena bicikla

U policijskom magacinu nije ostala ni jedna zaplenjena bicikla
U policijskom magacinu nije ostala ni jedna zaplenjena bicikla

Odeljenje za suzbijanje opšteg kriminala u PU Palilula poslednjih nekoliko dana srpovodi akcije u kojima se razotrije krađa bicikala, pa se zaplenjena roba vraća vlasnicima. U Policijskoj stanici Palilula, kažu da su sve zaplenjene bicikle vraćene u vlasništvo i da u policijskom magacinu nije ostao ni jedan dvotočkaš.

Odeljenje za suzbijanje kriminala imalo je pune ruke posla i razotkrilo u Kotežu i Borči čak 53 dvotočkaša za koje se sumnja da su ukradeni. A na jednom otpadu na Paliluli, policija je zaplenila veliki broj zimskih guma, plinskih boca kao i bicikala.

Takođe, pripadnici Policijske stanice Palilula su nedavno u stanu izvesnog N.Đ. iz Beograda pronašli 53 bicikala različitih marki (Capriolo, Maxus, Leoparo, Alpina, Boostek), za koje se sumnja da potiču iz krivičnog dela, a koje je N.Đ. kupovao od za sada nepoznatih osoba.

Policija je pozvala oštećene građane koji do sada nisu podneli prijavu za krađu bicikla da se jave u Policijsku stanicu Palilula, u vremenu od 7.30 do 22 časa, na telefon 011/2753-484. Sve što je vlasnik trebao da zna jeste serijski broj bicikle.

Mi smo na zahtev sugrađana kontaktirali Policijsku stanicu Palilula i dobili sledeću informaciju:

Sve bicikle koje su zaplenjene u akcijama na opšinin Paliula su vraćene vlasnicima, tako da u magacinu policije nije ostao ni jedan bicikl”- rečeno nam je u Policijskoj stanici Palilula.

Informacija ne bi bila čudna, da vlasnici nisu morali da znaju serijske brojeve svojih dvotočkaša, ovako se ostavlja prostor za malverzacije i zakonom zabranjenim prisvajanjem ukradene robe.

Podsećamo, krivični zakon je podlegao izmeni početkom godine tako da ubuduće će se podnositi prijava za sve krađe čija je vrednost veća od 5.000 dinara, umesto 15.000, kako je dosad bilo. Krivične prijave dosad nisu bile pisane za sitne krađe u kojima je šteta nastala od krađe, prevare ili utaje manja od 15.000 dinara, što su lopovi obilato koristili. Međutim, novi zakon nalaže da ko učini sitnu krađu, utaju ili prevaru,kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do šest meseci.

Zakon o zaplenjenoj robi nalaže da kada se zna kome ukradena roba pripada, odmah mu se i vraća a ostala roba kojoj nije otkriven identitet vlasništva, ostaje u policijskom magacinu.

Da li su sve zaplenjene bicikle uredno vraćene vlasnicima, prosudite sami. Jedno je sigurno, sačuvajte svog ljubimca od krađe tako što ćete zapisati serijski broj, sačuvati račun, fotografisati dvotočkaš i koristiti brave i zaštite od krađe. A da li će policija pored svih ovih olakšica uspeti da nađe vaš dvotočkaš, nikad se ne zna.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Ne pisite neistine, i do sada su zaprimane krivicne prijave ostecenih i za manje iznose od 3000 dinara. Krivicno delo ostaje isto samo suma regulise da li se goni po sluzbenoj duznosti, ako je manje od 15 hiljada, podnesete prijavu i kada se izbrsilac pronadje, omoguce vam podatke za privatnu tuzbu a preko 15 ga tereti drzava. Sada je taj limit 5 hiljada.

Crna tačka: Lančani sudar na Zrenjaninskom putu - 20.11.2013

Crna tačka: Lančani sudar na Zrenjaninskom putu

Švercovanju u autobusu je došao kraj?

Švercovanju u autobusu došao kraj?