in

Superligaš iz Borče je pred bankrotom

Superligaš iz Borče je pred bankrotom
Superligaš iz Borče je pred bankrotom

Superligaš iz Borče je pred finansijskim kolapsom. Kasa BSK-a je prazna, pa ako u narednih nekoliko dana ne dodje do prodaje nekog od prvotimaca, vrlo lako može da se dogodi da najveći klub sa leve obale Beograda, dovede u pitanje nastavak prvenstva i opšti opstanak.

– Situacija je katastrofalna. Zaposlenima već nekoliko meseci kasni plata, a o ratama igrača iz ugovora da i ne govorimo. I ne samo to, već nema dana, a da ne dobijemo nalog za uplatu dugova prema igračima koji su dobili spor pred Arbitražnom komisijom FSS. Na tom spisku su Alivodić, Krstić, a pominje se da će tabak da presavije i doskorašnji trener Goran Milojević, koji takodje traži isplatu duga- tvrdi naš izvor iz rukovodstva BSK koji je zbog „mira u kući“ insistirao na anonimnosti.

Pre par dana se pojavila mogućnost da u pomoć pritekne Ranko Stojić, finasijer Rada i priznati menadzer?
– Ta pomoć može da se ogleda samo kroz ustupanje igrača, a o novčanoj podršci nema ni govora. Čak je i igračka pomoć pod znakom pitanja, jer se čelnici BSK-a nisu zadovoljni ponudjenim.

Do današnjeg dana, BSK je jedan od retkih, ako ne i jedini klub iz najvišeg ranga koji nije angažovao nijedno pojačanje. Iz kluba su već otišli nezadovoljni igrači, oni koji čije uslove vodeći ljudi kluba Obrad Ćesarević i Dragomir Baja Vasić, nisu mogli da ispune. Isto je i oko najvljenih transfera od koji zavisi sudbina Borčana.

Golman Miroslav Grujičić ponudjen je Partizanu, ali crno-beli nisu spremni da odreše kesu. Priča se da je Mile Savković takodje na „berzi“…

Superligaš iz Borče je pred bankrotom– Pa, Partizan nam još nije izmirio ni dug za Stefana Savića, od transfera u Mančester siti (oko 3,5 miliona evra, od čega menadzeru pripada polovina), a stiže i procenat od prelaska u Fiorentinu. Uplaćuju nam na kašicu, kad stignu… Ako ovo potraje, plašim se da će situacija da bude bezizlazna – zaključio je naš sagovornik.

I ženska ekipa BSK iz Borče pred gašenjem!

Superligaš iz Borče je pred bankrotomDa je situacija u BSK iz Borče teška svedoči najnoviji primer. Naime, sve glasnije se pominje mogućnost da ženska ekipa, član Prve lige i dvostruki osvajač Kupa Beograda – prestane sa takmičenjem. Ta ekipa samo nosi ime kluba i koristi terene, a sve drugo je finasirao jedan čovek Dragomir Baja Vasić iz svojih dzepova, a za to vreme najbliži saradnici su okretali glavu od ženske ekipe, kritikovali i osporavili njeno postajanje.

– Jesenja sezona je uz silne probleme privedena kraju, ali su zatio nagomilani dugovi jer sudjenje nije redovno plaćano, kao ni troškovi prevoza, pa je gašenje, odnosn o odustajanje od takmičenja jedno od rešenja – kaže član rukovodstva BSK i ističe da predsednik Obrad Ćesarević i ne priznaje postajanje ženskog kolektiva.

Bilo je čak i indicija da se ženska ekipa ustupi Partizanu, ali na tom putu prepreka su propisi.
– Problem je taj što ekipa funkcioniše kao sekcija, dakle nije Ženski fudbalski klub, a Propisi FSS ne dozvoljavaju fuziju ili bilo kakvu transakciju sličnog tipa, pa čak ni promenu imena, jer ženski tim ima isti status kao muški seniorski pogon, odnosno sve mladje selekcije. Primera radi, u slučaju da klub menja ime to bi se odnosilo i na žensku ekipu.

U narednih nekoliko dana biće poznat status ženske ekipe BSK koja je za samo godinu i po dana postojanja, ostvarila rezultate za divljenje. U prvoj sezoni osvojeno je prvo mesto u Drugoj ligi „Sever“ i time plasman u najviši rang – Prvu ligu. Jesen u eliti je završena na šestom mestu, a niski uspeha dodata su i dva osvojena pehara Kupa Srbije na području FS Beograda.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Promocija knjige "Srpska duša" u domu crkve u Borči

Književno veče i promocija knjige „Srpska duša“ u domu crkve u Borči

Lobi vam poklanja

Lobi Vam poklanja…