in

Sugrađani iz Koteža ostali bez izabranih lekara

Javili su nam se sugrađani iz naselja Kotež, nezadovoljni jer su lekari iz njihovog doma zdravlja premešteni u druge zdravstvene stanice u okviru doma zdravlja Palilula.

Kontaktirali smo rukovodstvo doma zdravlja Palilula i preneli im zabrinutost sugrađana iz Koteža, koji su inače nedavno dobili novu savremenu ambulantu.

U saopštenju, koje smo dobili od rukovodstva doma zdravlja, objašnjeno je da je organizacija i raspored kadra unutrašnja stvar Doma zdravlja Palilula.

Kadar se rasporedjuje prema potrebama, a u cilju unapredjenja kvaliteta rada u zdravstvenim stanicama.

Broj lekara ostaje isti (4) i građani naselja Kotež ovakvom organizacijom nisu oštećeni, već se na ovaj način unapredjuje kvalitet rada i pružanja usluga u Zdravstvenoj stanici Kotež – rečeno je u saopštenju.

Zaista, ovakva pitanja jesu interna stvar organizacije rada u domu zdravlja Palilula i njihovim ograncima. Ali, građani su očekivali da će neko uzeti u obzir i njihovu stranu priče.

Svima nama je poznato koliko je poverenje između pacijenta i  izabranog lekara važno i koliko je vremena potrebno da se takvo poverenje izgradi. Lekar koji uveliko poznaje svog pacijenta, poznaje i njegovo zdravstveno stanje i istoriju bolesti, što u mnogome olakšava postavljanje prave dijagnoze.

Građani koji se odluče da ne promene izabranog lekara, bili bi prinuđeni da odlaze u druge zdravstvene stanice umesto da koriste onu koja im je najbliža, u Kotežu. Zato su se odlučili na prikupljanje potpisa, kako bi peticijom vratili svoje izabrane lekare u svoju zdravstvenu stanicu.

Kako smo saznali od sugrađana, ova peticija može se potpisati na pijaci u Kotežu.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Na Svečanoj sednici objavljene nagrade Grada Beograda

Besplatni specijalistički pregledi na VMA