Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Kotež dobio savremenu ambulantu, u većem prostoru

u Vesti od

U naselju Kotež otvorena je savremeno opremljena ambulanta, čije su proširenje i rekonstrukciju građani ovog naselja čekali više od dve decenije. 

Za dva i po meseca od potpuno ruiniranog objekta, prostor je renoviran i proširen sa 70 na 140 metara kvadratnih, a pored opšte medicine imaće i stomatološku službu.

“Ambulanta koja je imala samo prizemlje, sada je duplo veća i kompletno sređena. Velika je stvar da za dva meseca i nešto više dobijete ovakav objekat, da bude u funkciji i da ispunjava sve standarde.” – rekao je ministar Lončar.

Zaposleno je 11 novih medicinskih radnika i to je ono što je najbitnije za sve ljude kojima je potrebna medicinska pomoć. Pacijenti su oduševljeni jer su dugo čekali da dobiju jednu ovakvu ambulantu. 

Zanimljivo:  Grad traži da se onemogući promet bespravnih objekata

Posle 25 godina raznih zahteva koje su građani slali Opštini, opština i grad su reagovali i ruiniranu ambulantu pretvorili u jednu od modernijih ambulanti u ovom delu Palilule.

Hvala građanima koji su imali strpljenja i koji su sačekali da se ova ambulanta završi – rekao je predsednik opštine.

On je, takođe, saopštio da je juče dobio lokacijske uslove za izgradnju novog doma zdravlja u Borči koji će se prostirati na 4.500 metara kvadratnih.

Predsednik opštine tvrdi da će to biti najsavremeniji dom zdravlja u ovom delu Beograda, možda i šire, koji će odgovoriti na sve izazove i potrebe naših sugrađana.

Na levoj obali živi više od 150 hiljada stanovnika i nadležni veruju da će imati, već polovinom 2019. godine, jedan od najmodernijih domova zdravlja, kojim ćemo rešiti višedecenijski problem.

Zanimljivo:  I na levoj obali, mali preduzetnici gube bitku za kioske od velikih lanaca

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh