Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Na Svečanoj sednici objavljene nagrade Grada Beograda

u Dešavanja od
Cicak – Rancevi 25%

Na tradicionalnoj svečanosti u Skupštini grada danas su saopštene odluke o dodeli priznanja najzaslužnjima za 2017. godinu.

Svečanoj sednici prisustvovali su gradonačelnik Beograda, predsednik Skupštine grada, odbornici Skupštine grada i mnogi drugi.

Odlučeno je da ove godine bude dodeljen veći broj nagrada nego ranijih godina, tačnije 24 nagrade iz 19 oblasti.

Dobitnik nagrade za književno i prevodno stvaralastvo je Alek Vukadinović za zbirku “Pesnički atelje II”.

U pozorišnom stvaralaštvu najistaknutiji je bio dramski umetnik Slobodan Stefanović, koji je debitovao u ulozi Fantoma u predstavi “Fantom iz opere” – jednog od najčuvenijih mjuzikla u svetu.

Za film i radio-televizisko stvaralaštvo nagrada će biti uručena Draganu Bjelogrliću, za celokupni umetnički doprinos koji je ostvario u seriji “Senke nad balkanom”. Bjelogrlić je nagradjen i za režiju, ali i ulogu Andre Tanasijevića Taneta u pomenutoj seriji.

 

Dragan Bjelogrlić

Dobitnik nagrade za likovno i primenjeno stvaralaštvo, vizuelne i proširene medije je Milan Blanuša, za samostalnu izložbu povodom 50 godina rada, koju je odrzao u Galeriji 212.

  Zgrade će izgleda dobiti "šefove" tek posle izbora

U muzičkom stvaralastvu najistaknutiji u prosloj godini je dirigent Đorđe Pavlović, koji je nagradjen za uspešnu adaptaciju i oblikovanje orkestarske partiture i premijerno izvodjenje predstave “Evgenije Onjegin”.

U oblasti društvenih i humanističkih nauke nagradjen je profesor dr Zoran Jovanovic, za delo “Istorija beogradskih svetinja – hrišćanstvo, judaizam, islam”.

Miloš Stanković dobitnik je nagrade Beograda za nauku i pronalazaštvo, a istakao se pronalaskom Uredjaja za uništavanje korova.

Za doprinos u polju medicine, a konkretno za izuzetno delo u razvoju medicine u 2017. godini nagrađeni su doktori: Vojko Đukić, Jovica Milovanović, Miljan Folić, Bojan Pavlović, Ana Jotić, Aleksandar Trivić, Nataša Jovanović Korda, Miroslav Kreačić, Milan Vukašinović, Sanja Krejović Trivić i Aleksandar Milovanović.

U oblasti arhitekture i urbanizma nagrađen je arhitekta Dejan Todorović, za kvalitet u adaptaciji, rekonstrukciji i dogradnji objekta Muzeja savremene umetnosti u Beogradu.

Komisija za poljoprivredu nagradila je porodično poljoprivredno gazdinstvo Nikole Bogunovića iz Batajnice, koje je prepoznato kao najbolje na teritoriji grada.

  U toku je kontrola kvaliteta hrane na beogradskim pijacama

Nagrade za novinarstvo biće uručene novinarkama Ani Stamenković iz Informativnog programa RTS-a i novinarki Politike Danijeli Davidov Kesar, za decenijsku kampanju i izveštavanje o transplantaciji i zaveštanju organa.

Oblasti obrazovanja najviše je doprinela Vesna Nedeljković, pa je ona ovogodišnja dobitnica nagrade iz te oblasti.

Poznatom košarkašu Bogdanu Bogdanoviću biće dodeljeno ovogodišnje priznanje, kao najboljem u oblasti sporta, a naročito za osvajanje srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u košarci 2017. godine.

Bogdan Bogdanović

Nagrada za herojsko delo otišla je u ruke predsednika organizacije “Srbi za srbe” Igora Rašule, čija organizacija pomaže srpskim građanima i enklavama na Kosovu i Metohiji.

Za dugogodišnji rad i doprinos gradu Beogradu nagrađen je Đorđe Trifunović. Profesor Trifurnović kao prvo ime srpske germanistike, nagrađen je za naučni i istraživački rad u području srpske srednjovekovne književnosti i kulture, prosvetni rad u području javne svesti…

  Aukcija filmske scenografije i rekvizita u Krnjači

Komisija za stvaralaštvo mladih u oblasti nauke jednoglasnom odlukom nagradila je doktorku Ninu Simonović, a za stvaralaštvo mladih u oblasti umetnosti nagrađeni su: Vojkan Novović, Danilo Jeknić i Luka Lazović za vajarsko stvaralaštvo.

U oblasti zaštite životne sredine nagrađena je direktorka Centra za unapređenje životne sredine Ivana Jovčić, za uspešno realizovan “Grin fest” – jedan od najznačajnijih obrazovnih festivala iz te oblasti.

Dobitnici nagrade “Svetislav Stojanović” su vatrogasac Vladimir Obradović, za iskazanu stručnost i požrtvovanost na intervenciji spasavanja ugroženog lica iz benzinom zatrovane komore u autocisterni u Batajnici.

Kao najbolja vatrogasna jedinica nagrađen je Vatrogasno-spasilački bataljon Voždovac.

Specijalno priznanje u realizaciji događaja od značaja za Grad Beograd dobio je Šasa Kaprić, za režiju predstave “Mali kaplar”.

Nagrade će laureatima biti uručene u sredu 18. aprila. Čestitamo, ponosni smo što smo bili nominovani među ovakvim ljudima!

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Dešavanja

Idi na Vrh