in

Sugrađani iz Borče u borbi sa blatom i birokratijom

Žitelji ulice Nebojše Popovića u Borči, već godinama se bore sa blatom, jer asfaltiran je samo deo ove ulice. Kako kažu, i taj asfaltirani deo bude potpuno blatnjav u kišnim danima, jer blato se neprestano raznosi.

U decembru 2017. godine, više od 80 sugrađana iz ovog naselja potpisalo je peticiju i podnelo zahtev da se neasfaltirani deo ulice konačno asfaltira. Tek u oktobru 2018. godine, raspitujući se o statusu svog zahteva, saznali su da je isti odbijen kao neosnovan.

Kako sugrađani kažu, pokušali su više puta da kontaktiraju gradsku i opštinsku vlast u nadi da će njihov zahtev biti vraćen u razmatranje i ipak biti uvršten u program za asfaltiranje. Odgovor koji su dobili je da navedeni put nije upisan kao gradsko građevinsko zemljište.

Nasuti deo ulice

Kako su sugrađani dodatno objasnili, deo ulice za koji je traženo asfaltiranje iznosi oko 600 metara. Prethodno, pre 10 godina prvi deo ulice je asfaltiran, dok je drugi deo relativno skoro nasut. Preostalih 600 metara je u potpunom blatu.

Po kom osnovu je zahtev „neosnovan“ nije poznato i da li je zahtev sugrađana odbijen zbog manjeg broja potpisnika ili nas opet birokratija i procedure sprečavaju da se problem reši.

Nadamo se da će nadležni ipak uzeti u obzir zahtev sugrađana i olakšati im svakodnevni život – da ne idu blatnjavi do posla i škole.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Ocigledno je da samo pred izbire obecavaju sve. A kada zauzmu fotelje, vise ih nista ne zanima. Sa jedne strane sve je sjajno i bajno a sa druge strane pravo lice stanja u zemlji. Samo partijski interesi, veze i vezice…

Zrenjaninski put havarisan, decenijama vapi za obnovom

Počeo je besplatan rukometni kamp za đake u Padinskoj Skeli