in

Sugrađanka ogorčena zbog divlje gradnje u Borči

Žiteljka Borče javila se redakciji „Blica“ jer je, kako kaže, revoltirana i ogorčena jer „niko ne sprečava divlju gradnju u ovom kraju“.

– Iako smo već navikli da budemo tretirani kao građani drugog reda, ova divlja gradnja je vrhunac javašluka i bezobrazluka pojedinih persona koje sebe nazivaju investitorima, priča Emilija B.

Emilija B. kaže za „Blic“ da je „sticajem okolnosti uključena u priču investitora koji je pre 11 godina gradio ‘zgradu humanu za život’, dvorište u kome je zasađena vrba, postavljena česma, betonirana staza, parking“.

– Taj naš parking je zauzet automobilima susedne zgrade koja ima oko 10-15 ne stanova, već šupa dok se stanari naše zgrade gde stignu, tu i parkiraju što je tužno. Nije u redu da osoba koja je gradila tu zgradu misli samo na profit od prodatih i izdatih stanova a ne o ljudima koji će tu živetu, priča ogorčena Emilija B.

Žiteljka Borče revoltirana je na opštinske i gradske čelnike što su tu gradnju „širokogrudo“ omogućili.

– Ljudi terasama ulaze u pešačku zonu, lokalima, objektima zagrađuju uličnu banderu. Dok grade zgradu, ne postoji tabla na kojoj piše ko je investitor, izvođač radova, rok početka i završetka radova, broj građevinske dozvole, dodaje ona.

Emilija B. kaže da je sve to „nepravda jer niko od vlasti ne zaustavlja divlju gradnju“.

– Iako se povremeno stopira ova gradnja, ubrzo se ponovo nastavlja valjda da se zamažu oči građanima, ističe žiteljka Borče.

Divlja gradnja je definitivno uzelama maha na levoj obali i ista samo odmaže da se obezbede osnovni uslovi za život.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Apsolutno podržavam protest ove Borčanke. Borča je jako lep deo Beograda i nema smisla da se grade glomazne stambene zgrade na parcelama koje su predviđene za gradnju manjih objekata odnosno kuća. Kao što se ažurno kažnjavaju putnici bez karte u gradskom autobusu, treba se insistirati da nadležni državni organi isto tako efikasno kažnjavaju izvršioce divlje gradnje. Borča ne sme da dobije izgled divljeg naselja a ako se ne spreči ovakva gradnja kao na fotografiji, izgledaće kao ružno, divlje naselje!

Počela velika akcija čišćenja Beograda - 2015

Počela velika akcija čišćenja Beograda

Kluba antialkoholičara Skela proslavio 41. godišnjicu-2015

Klub antialkoholičara „Skela” proslavio 41. godišnjicu