Sugrađanka ogorčena zbog divlje gradnje u Borči - www.lobi-info.rs

Sugrađanka ogorčena zbog divlje gradnje u Borči

2 minuta za čitanje
3

Žiteljka Borče javila se redakciji „Blica“ jer je, kako kaže, revoltirana i ogorčena jer „niko ne sprečava divlju gradnju u ovom kraju“.

– Iako smo već navikli da budemo tretirani kao građani drugog reda, ova divlja gradnja je vrhunac javašluka i bezobrazluka pojedinih persona koje sebe nazivaju investitorima, priča Emilija B.

Emilija B. kaže za „Blic“ da je „sticajem okolnosti uključena u priču investitora koji je pre 11 godina gradio ‘zgradu humanu za život’, dvorište u kome je zasađena vrba, postavljena česma, betonirana staza, parking“.

– Taj naš parking je zauzet automobilima susedne zgrade koja ima oko 10-15 ne stanova, već šupa dok se stanari naše zgrade gde stignu, tu i parkiraju što je tužno. Nije u redu da osoba koja je gradila tu zgradu misli samo na profit od prodatih i izdatih stanova a ne o ljudima koji će tu živetu, priča ogorčena Emilija B.

Žiteljka Borče revoltirana je na opštinske i gradske čelnike što su tu gradnju „širokogrudo“ omogućili.

– Ljudi terasama ulaze u pešačku zonu, lokalima, objektima zagrađuju uličnu banderu. Dok grade zgradu, ne postoji tabla na kojoj piše ko je investitor, izvođač radova, rok početka i završetka radova, broj građevinske dozvole, dodaje ona.

Emilija B. kaže da je sve to „nepravda jer niko od vlasti ne zaustavlja divlju gradnju“.

– Iako se povremeno stopira ova gradnja, ubrzo se ponovo nastavlja valjda da se zamažu oči građanima, ističe žiteljka Borče.

Divlja gradnja je definitivno uzelama maha na levoj obali i ista samo odmaže da se obezbede osnovni uslovi za život.

3 Comments

  1. Apsolutno podržavam protest ove Borčanke. Borča je jako lep deo Beograda i nema smisla da se grade glomazne stambene zgrade na parcelama koje su predviđene za gradnju manjih objekata odnosno kuća. Kao što se ažurno kažnjavaju putnici bez karte u gradskom autobusu, treba se insistirati da nadležni državni organi isto tako efikasno kažnjavaju izvršioce divlje gradnje. Borča ne sme da dobije izgled divljeg naselja a ako se ne spreči ovakva gradnja kao na fotografiji, izgledaće kao ružno, divlje naselje!

  2. Doticni investitor sa vasih slika uz proviziju ima zastitu Potpredsednika opstine.Boli njih kako Borca izgleda,jer mi smo svi njihova lovina…

Leave a Reply

Počela velika akcija čišćenja Beograda - 2015
Prethodna priča

Počela velika akcija čišćenja Beograda

Kluba antialkoholičara Skela proslavio 41. godišnjicu-2015
Sledaća priča

Klub antialkoholičara „Skela” proslavio 41. godišnjicu

Poslednje od Vesti