Počela velika akcija čišćenja Beograda - www.lobi-info.rs

Počela velika akcija čišćenja Beograda

2 minuta za čitanje
Počela velika akcija čišćenja Beograda - 2015

Veliko prolećno čišćenje Beograda počelo je u 8 h a gradski čelnici pozvali su građane da se uključe u akciju u kojoj će biti uklanjane divlje deponije, parkovi uređeni, priobalje, grafiti i podzemni prolazi očišćeni.

Građani su do sada prijavili više od 500 divljih deponija i lokacija koje treba očistiti a akcija će trajati do kraja aprila kako bi se u maju posvetilo uređivanju prestonice.

Tokom prve sedmice biće sređene 32 lokacije u deset gradskih opština a biće i mnogo spontanih akcija kao rezultat saradnje sa opštinama i skupštinama stanara. U drugoj nedelji akcije čišćenja radiće se na rubnim gradskim opštinama.

U akciji će učestvovati predstavnici Turističke organizacije Beograda, Komunalne policije, šest sekretarijata, devet javnih komunalnih preduzeća itd.

Gradski čelnici pozvali su građane da se u što većem broju priključe akciji ističući da u njoj ne treba da učestvuju samo gradske službe, već da se promeni svest svih i da Beograd treba da bude lepši, zeleniji i čistiji.

Kako su najavili iz Gradske uprave, pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, član Gradskog veća Dragomir Petronijević i direktor „Beokom“ servisa Darko Glavaš prisustvovaće početku akcije na Voždovcu, kod okretnice u ulici Save Maškovića.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je za poslednji petak u maju, kada je Svetski dan komšija, nekoliko dešavanja na kojima će biti sumirani rezultati i predstavljeni planovi za naredni period.

Leave a Reply

Zvezdin grafit preko urbane legende grobara iz Padinjaka - 1001 ludaka iz Padinjaka
Prethodna priča

Prvoaprilska šala! Zvezdin grafit preko urbane legende grobara iz Padinjaka

Sledaća priča

Sugrađanka ogorčena zbog divlje gradnje u Borči

Poslednje od Vesti