in

Stižu Prvi maj, slobodni dani i izmenjeno radno vreme

Stiže Prvi maj, slobodni dani i izmenjeno radno vreme
Stiže Prvi maj, slobodni dani i izmenjeno radno vreme

Stiže Prvi maj, praznik rada koji se slavi u sećanju na radnike koji su izgubili život u demostracijama 1. maja davne 1886. godine u Čikagu. Ali sa međunarodnim praznikom rada stižu i slobodni dani, kao i izmenjeno radno vreme ugostitelja i trgovaca.

Tokom prvomajskih praznika ugostitelji, trgovci i beogradski šoping molovi imaće drugačije radno vreme. A gde ćete pazariti i u kojim ustanovama obavljati obaveze, pročitajte.

Šoping molovi rade uobičajeno

„Delta siti“ (Delta City) i „Ušće ŠC“ tokom prvomajskih praznika će raditi uobičajeno puno radno vreme 10-22 h. „Zira ŠC“ i „Imo autlet centar“ (Immo Outlet Center) neće raditi 1. maja. U „Stadion ŠC“ radno vreme će biti regularno – od 10 do 22 h.

Pijace rade normalno

Pijace na levoj obali Dunava u četvrtak i petak 1. i 2. maja radiće uobičajeno. Zelena pijaca u Borči radiće 6-19 h.
Tržni centar „Krnjača“, cvetna pijaca, radiće 11-20 h.

Radno vreme trgovinskih lanaca

Supermarket „Idea“ neće raditi u četvrtak 1. maja, dok će petak biti radni dan sa redovnim radnim vremenom.

„Maksi“ (Maxi) će proslaviti praznik rada neradno, sem dežurnih prodavnica koje će 1. maja raditi do 18 h. „Maksi“ dežurne prodavnice na levoj obali su „Maksi – Blok F“ u Borči i „Maksi“ u ulici Slavka Kolara 1 u Krnjači.

„Metro keš en keri“ (Metro Cash&Carry) neće raditi u četvrtak 1. maja a vrata kupcima otvoriće već u petak 2. maja u 6 h.

Praznični red vožnje

Na svim gradskim linijama čija vozila saobraćaju u okviru ITS 1 i ITS 2 sistema 1-4. maja biće primenjen red vožnje za nedelju.

Pošte i banke neće raditi

Na Međunarodni praznik rada 1. i 2. maja u Beogradu će biti dežurne pošte u Takovskoj 2 (00-24 h), Nehruovoj 68b (1. maja 8-11 h, 2. maja 8-20 h), u TC „Novi Merkator“ (9-19 h) i u TC „Stadion“ (8-15 h).

Povodom Međunarodnog praznika rada banke neće raditi u četvrtak i petak 1. i 2. maja a sve ekspoziture će u subotu 3. maja biti dostupne klijentima u regularnom radnom vremenu.

Škole i vrtići zatvoreni

Sva obdaništa, osnovne i srednje škole biće zatvoreni od srede 1. maja pa sve do ponedeljka 5. maja. Pored državnih jaslica i obdaništa, tokom prvomajskih praznika biće zatvorene i privatne predškolske ustanove.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Sanitarna inspekcija zatvorila pekaru „Vir“ u Borči

    Inspekcija zatvorila iznajmljeni objekat u OŠ „Stevan Sremac“

    Uzrok trovanja mališana iz Borče tek za nekoliko dana