Sanitarna inspekcija zatvorila pekaru „Vir“ u Borči
Sanitarna inspekcija zatvorila pekaru „Vir“ u Borči

Inspekcija zatvorila iznajmljeni objekat u OŠ „Stevan Sremac”

u Vesti

Sanitarna inspekcija donela je rešenje o privremenoj obustavi rada iznajmljenog objekta u OŠ „Stevan Sremac“ u Borči. Grad Beograd nije organizovao ishranu u školi čiji učenici su zbog stomačnih tegoba primljeni u zdravstvene ustanove, već je ta osnovna škola deo svog prostora izdala privatnoj pekari „Vir”.

– Sanitarna inspekcija donela je rešenje o privremenoj obustavi rada iznajmljenog objekta u Osnovnoj školi „Stevan Sremac”, za koji se sumnja da je izvor zaraze 14 učenika, rečeno je „Tanjugu” u Ministarstvu zdravlja.

Sanitarni inspektori će obići i privatne objekte brze hrane u okolini škole, ispitati sanitarno-higijensko stanje tih objekata i izvršiti nadzor nad zaposlenim licima.

Lončar posetio decu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar posetio je decu u Institutu za majku i dete. Ona su u dobrom, stabilnom stanju ali zbog preventivnih i medincinskih razloga do daljnjeg će ostati u bolnici.

„Imate jedan krug. Sumnjate na jednu stvar. Ako je to to, dobijete taj nalaz. Ako ne, morate da idete sve dalje i dalje da biste pronašli uzročnik. Koliko je potrebno laboratoriji da to sve obradi, toliko nam treba vremena da znamo šta je urzok ovome a onda će nadežne službe da vide zbog čega je do toga došlo”, rekao je Lončar.

  • Prema pričama dece, imali su užinu, jeli su svoje obroke, pili sok koji su dobili u školi i posle pola sata-45 minuta osetila su bol u stomaku, vrtoglavicu i povraćanje, rekao je ministar.

Prosvetni inspektori proveravali su da li je škola smela da izda prostor u kome je pekara a na terenu su bili i sanitarni i veterinarski inspektori, kao i epidemiolozi. Obišli su taj i ostale privatne objekte brze hrane u okolini škole.

Prema poslednjim informacijama, u dečjim zdravstvenim ustanovama nije bilo novih prijema.

1 Comment

  1. Iznajmljeni objekat,, Pekare Vir ,,
    Sto namerno zaobilazite o kome je rec ???
    A ostale pekare Vir , kao ona u Save Mrkalja radi…. Bio li je neko tamo?

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Vesti

Idi na VRH