in

Uzrok trovanja mališana iz Borče tek za nekoliko dana

Veterinarska inspekcija saopštiće u narednih nekoliko dana rezultate analize potencijalnih izazivača trovanja učenika. Deca iz Osnovne škole „Stevan Sremac” iz Borče, koja su primljena u Institut za majku i dete, osećaju se dobro i pušteni su jutros kući.

U OŠ „Stevan Sremac“ iz Borče 14 učenika se žalilo na stomačne tegobe. Njih 12 zbrinuto je u Institutu za majku i dete, jedno u Dečjoj bolnici „Olga Dedijer“ i jedno u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Portparol Instituta dr Radoje Simić rekao je Tanjugu da je 12 mališana koji su zbrinuti u ovoj bolnici dobro, da su pušteni kući i da su svi imali blaže stomačne tegobe, bolove u stomaku i mučninu.

Na teren su tokom jučerašnjeg dana izašli sanitarni inspektori i doneli rešenje o privremenoj zabrani rada iznajmljenog objekta koji se nalazi u školi – pekare „Vir”, za koju se sumnja da je izvor zaraze.

  • Veterinarska inspekcija izvršila je neophodne analize, a rezultati će biti poznati u narednih par dana, rečeno je agenciji Beta u toj inspekciji.

Verbić: „Ovako nešto ne sme da se događa.“

Novi ministar prosvete Srđan Verbić rekao je danas da nije očekivao da će jedan od njegovih prvih poslova na toj funkciji biti poseta đacima koji su se otrovali od užine i naglasio da ovo ne sme da se događa.

Mališani iz Borče otpušeni iz Instituta za majku i dete

„Nisam očekivao da ovo bude jedan od mojih prvih poslova. Nadam se da će propusta biti sve manje i da ćemo se u prosveti baviti pitanjima prosvete, a ne zdravstva“, rekao je ministar Verbić nakon posete đacima osnovne škole u Borči, koji su  zbog stomačnih problema primljeni u Institut za majku i dete.

Pekara „Vir” u okviru škole zatvorena je jer se sumnja da je ona izvor zaraze 14 učenika. Veterinarska inspekcija je izašla na teren a rezultate analize saznaćemo tek za nekoliko dana.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Stiže Prvi maj, slobodni dani i izmenjeno radno vreme

    Stižu Prvi maj, slobodni dani i izmenjeno radno vreme

    Veliki udes kod Krnjače paralisao Pančevac i Zrenjaninski put

    Kolaps na Pančevcu i Zrenjanincu: Vozač „punta“ udario u kamion, pokušao da pobegne i slupao još nekoliko vozila